Almstolz Mieszanka do przygotowania knedli z twarożkiem

Idealna dla kucharzy amatorów

WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie

Opis

Puszyste, puszyste knedle z twarogiem z cukrem pudrem to klasyka austriackiej kuchni cukierniczej. Czy to jako słodkie danie główne, czy pyszny deser, ten przysmak sprawi, że ​​serca fanów deserów biją szybciej.

Przygotowanie:

  1. Wysypać okruchy (górna warstwa) ze słoika do miski.
  2. W drugiej misce wymieszać pozostałą masę do pieczenia z 50 g masła i 250 g twarogu.
  3. Wskazówka: pozostaw mieszankę w lodówce na około 30 minut, aby trochę stwardniała.
  4. Doprowadź do wrzenia dużą ilość lekko osolonej wody.
  5. Mokrymi rękoma uformować z masy 10 knedli.
  6. Gdy woda się zagotuje, zmniejsz ogień do średniego i gotuj kluski w lekko gotującej się wodzie przez około 8 do 10 minut.
  7. Wyjmij knedle jeden po drugim z wody, odsącz i obtocz w bułce tartej.
    Porada: upiecz okruchy na dużej patelni z roztopionym masłem na złoty kolor (ciągle mieszaj, aby mieszanka okruchów się nie przypaliła!).
  8. Podawaj z prażonymi owocami, kompotem lub ulubionym sosem.
Marki: Almstolz
Pochodzenie: Austria

ocen klientów po polski dla Almstolz Mieszanka do przygotowania knedli z twarożkiem

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Mieszanka do przygotowania knedli z twarożkiem", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder