CauCawa Czekolada 72% El Cibao

Taka powinna być czekolada

WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie

Opis

Dla ciemnej czekolady CauCawa ziarna kakao małej spółdzielni rolniczej ÖKO Caribe, cukier i trochę masła kakaowego są mielone na kamieniu przez 46 godzin.

Słowo „Cibao” oznacza „skalistą ziemię” lub „ziemię, gdzie obfitują kamienie”. Mieszkańcy Tainos nadali tą nazwę regionowi górskiemu. Dzisiaj żyzne doliny i równiny wzdłuż Gór Kordylierskich są jednym z najlepszych obszarów uprawy kakao na Dominikanie. 180 rodzin rolniczych spółdzielni ÖKO Caribe uprawia organiczne kakao najwyższej jakości.

W tej czekoladzie odnajdujemy również charakter regionu Cibao - aromaty czerwonych owoców przenoszą nas w rozległe, zielone doliny, a nuta kawy przenosi nas do wyższych regionów „Cordillera”.

  • Pochodzenie: Dominikana, region Duarte, Dolina Cibao
  • Pochodzenie kakao: Amelando, Trinitario, Criollo & Nacional
  • Uprawa kakao w rolnictwie ekologicznym
  • Smak: owocowe, czerwone owoce i lekka nuta kawy
  • wegetariańskie, wegańskie i bezglutenowe
  • Uczciwość: Ziarno kakaowe pochodzi ze spółdzielni kakaowej Corpoteva. Wspólnie z rolnikami kakao spółdzielnia oferuje najwyższą jakość, dzięki czemu można uzyskać lepsze ceny.
  • Czas konszowania: 46 godzin
  • Czas między zbiorem a przechowywaniem: 4-6 godzin
  • Fermentacja: 6 dni
  • Wyprodukowane w Austrii bezpośrednio z ziarna kakaowego (bean to bar) wraz ze wspaniałą czekoladą
Marki: CauCawa
Pochodzenie: Ameryka Środkowa i Południowa

ocen klientów po polski dla CauCawa Czekolada 72% El Cibao

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Czekolada 72% El Cibao", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder