CauCawa Czekolada 72% El Cibao
Taka powinna być czekolada
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Dla ciemnej czekolady CauCawa ziarna kakao małej spółdzielni rolniczej ÖKO Caribe, cukier i trochę masła kakaowego są mielone na kamieniu przez 46 godzin.
Słowo „Cibao” oznacza „skalistą ziemię” lub „ziemię, gdzie obfitują kamienie”. Mieszkańcy Tainos nadali tą nazwę regionowi górskiemu. Dzisiaj żyzne doliny i równiny wzdłuż Gór Kordylierskich są jednym z najlepszych obszarów uprawy kakao na Dominikanie. 180 rodzin rolniczych spółdzielni ÖKO Caribe uprawia organiczne kakao najwyższej jakości.
W tej czekoladzie odnajdujemy również charakter regionu Cibao - aromaty czerwonych owoców przenoszą nas w rozległe, zielone doliny, a nuta kawy przenosi nas do wyższych regionów „Cordillera”.
- Pochodzenie: Dominikana, region Duarte, Dolina Cibao
- Pochodzenie kakao: Amelando, Trinitario, Criollo & Nacional
- Uprawa kakao w rolnictwie ekologicznym
- Smak: owocowe, czerwone owoce i lekka nuta kawy
- wegetariańskie, wegańskie i bezglutenowe
- Uczciwość: Ziarno kakaowe pochodzi ze spółdzielni kakaowej Corpoteva. Wspólnie z rolnikami kakao spółdzielnia oferuje najwyższą jakość, dzięki czemu można uzyskać lepsze ceny.
- Czas konszowania: 46 godzin
- Czas między zbiorem a przechowywaniem: 4-6 godzin
- Fermentacja: 6 dni
- Wyprodukowane w Austrii bezpośrednio z ziarna kakaowego (bean to bar) wraz ze wspaniałą czekoladą
Marki: | CauCawa |
---|---|
Pochodzenie: | Ameryka Środkowa i Południowa |
ocen klientów po polski dla CauCawa Czekolada 72% El Cibao
Podobne produkty:
Klienci, którzy nabyli "Czekolada 72% El Cibao", zakupili także:
Nowe artykułu na blogu:
Odkryj Piccantino:
-
Darmowa wysyłka
do Polska od 229,00 zł -
Darmowa
wysyłka zwrotna -
Otrzymasz przesyłkę w ciągu 2 dni.
Więcej niż 10.200 art.