EGGEMOA Herbarius - miękki ser z surowego mleka krowiego z czerwoną mazią

Doskonała harmonia aromatów

WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie

Opis

W sztuce produkcji sera „rafinacja” oznacza pielęgnację i uszlachetnianie sera. Ta sztuka została doprowadzona do perfekcji w zakładzie Eggemairhof Steiner w Południowym Tyrolu. Każdy krążek sera jest regularnie szczotkowany ręcznie słoną wodą w okresie dojrzewania. Niektóre odmiany mają również specjalną osłonkę. Jak np. ser herbarius, który pokryty jest aromatyczną kozieradką błękitną.

Roślina ta nadaje serowi intensywny, orzechowy aromat. Oczywiście aromat czerwonej mazi i sześciotygodniowy okres dojrzewania również odgrywają kluczową rolę w zapewnieniu doskonałej przyjemności. To ostatnie nadaje serowi herbarius gładką, kremową konsystencję.

Wskazówka: herbarius szczególnie dobrze smakuje ze świeżym pieczywem i owocowym czerwonym winem lub słodowym piwem.

Marki: EGGEMOA
Pochodzenie: Włochy

ocen klientów po polski dla EGGEMOA Herbarius - miękki ser z surowego mleka krowiego z czerwoną mazią

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Herbarius - miękki ser z surowego mleka krowiego z czerwoną mazią", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder