EGGEMOA Herbarius - miękki ser z surowego mleka krowiego z czerwoną mazią
Doskonała harmonia aromatów
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
W sztuce produkcji sera „rafinacja” oznacza pielęgnację i uszlachetnianie sera. Ta sztuka została doprowadzona do perfekcji w zakładzie Eggemairhof Steiner w Południowym Tyrolu. Każdy krążek sera jest regularnie szczotkowany ręcznie słoną wodą w okresie dojrzewania. Niektóre odmiany mają również specjalną osłonkę. Jak np. ser herbarius, który pokryty jest aromatyczną kozieradką błękitną.
Roślina ta nadaje serowi intensywny, orzechowy aromat. Oczywiście aromat czerwonej mazi i sześciotygodniowy okres dojrzewania również odgrywają kluczową rolę w zapewnieniu doskonałej przyjemności. To ostatnie nadaje serowi herbarius gładką, kremową konsystencję.
Wskazówka: herbarius szczególnie dobrze smakuje ze świeżym pieczywem i owocowym czerwonym winem lub słodowym piwem.
Marki: | EGGEMOA |
---|---|
Pochodzenie: | Włochy |
ocen klientów po polski dla EGGEMOA Herbarius - miękki ser z surowego mleka krowiego z czerwoną mazią
Podobne produkty:
Klienci, którzy nabyli "Herbarius - miękki ser z surowego mleka krowiego z czerwoną mazią", zakupili także:
Nowe artykułu na blogu:
Odkryj Piccantino:
-
Darmowa wysyłka
do Polska od 229,00 zł -
Darmowa
wysyłka zwrotna -
Otrzymasz przesyłkę w ciągu 2 dni.
Więcej niż 10.400 art.