Galup Ciasto orzechowe

Panettone w nowym wyglądzie

WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie

Opis

Panettone jest obecnie znane nie tylko we Włoszech. Ciasto na zakwasie o klasycznym kształcie wysokiej kopuły jest popularne poza granicami Włoch. Szczególnie, ale nie tylko w święta Bożego Narodzenia.

W 1922 roku Monsù Ferrua wpadł na pomysł, aby nadać klasycznemu ciastu nowy kształt. Opracował niską wersję panettone, którą dostarczył nawet rodzinie królewskiej. Specjalność ta do dziś zajmuje szczególne miejsce w asortymencie jego cukierni Galup.

Gwiazdą tego ciasta jest bez wątpienia orzech laskowy Piemontu IGP, który jest znany jako najlepszy orzech laskowy na świecie. Ciasto posypane jest aromatycznymi kawałkami orzechów oraz zawiera również dodatkową porcję mielonych orzechów laskowych.

Informacje dotyczące przechowywania: Przechowywać w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu w temperaturze maks. 18° do 20°C.

Marki: Galup
Pochodzenie: Włochy

ocen klientów po polski dla Galup Ciasto orzechowe

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Ciasto orzechowe", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder