Galup Panettone w stylu mediolańskim

La dolce vita w czasie świąt Bożego Narodzenia

WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie

Opis

Podobnie jak "Kerststol (Christstollen)" w Niemczech, we Włoszech panettone jest nierozerwalnie związane z okresem Bożego Narodzenia. Jest dostępne w niezliczonych odmianach, a każdy piekarz ma swój tradycyjny przepis na pyszne ciasto na zakwasie. To samo dotyczy cukierni Galup, która specjalizuje się w różnych rodzajach tego ciasta. Zakwas pochodzi z 1922 roku i jest codziennie odświeżany mąką i wodą.

Ten wariant panettone jest klasycznym mediolańskim rodzajem. Masło i jajka zapewniają, że ciasto jest puszyste, soczyste i złocistożółte, a kandyzowana skórka cytryny i skórka pomarańczy (aranzini) nadają mu typowo cytrusowy smak. Czego nie powinno zabraknąć w tradycyjnym panettone? Soczystych, słodkich sułtanek.

Informacje dotyczące przechowywania: Przechowywać w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu w temperaturze maks. 18° do 20°C.

Marki: Galup
Pochodzenie: Włochy

ocen klientów po polski dla Galup Panettone w stylu mediolańskim

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Panettone w stylu mediolańskim", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder