Galup Tradycyjne pandoro
Pyszne, świąteczne ciasto
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Pandoro jest drugim, obok panettone, klasycznym ciastem bożonarodzeniowym we Włoszech. Nazwa, którą tłumaczy się jako „złoty chleb”, prawdopodobnie pochodzi od typowego złocistożółtego koloru. Zawdzięcza się to jajom w cieście.
Oprócz koloru charakterystyczny dla puszystego ciasta drożdżowego jest ośmiokątny kształt kopuły. W przeciwieństwie do panettone ciasto nie zawiera rodzynek ani owoców kandyzowanych i jest zwykle podawane posypane cukrem pudrem.
Informacje dotyczące przechowywania: Przechowywać w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu w temperaturze maks. 18° do 20°C.
Marki: | Galup |
---|---|
Pochodzenie: | Włochy |
ocen klientów po polski dla Galup Tradycyjne pandoro
Podobne produkty:
Klienci, którzy nabyli "Tradycyjne pandoro", zakupili także:
Nowe artykułu na blogu:
Odkryj Piccantino:
-
Darmowa wysyłka
do Polska od 229,00 zł -
Darmowa
wysyłka zwrotna -
Otrzymasz przesyłkę w ciągu 2 dni.
Więcej niż 10.400 art.