Galup Tradycyjne pandoro

Pyszne, świąteczne ciasto

WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie

Opis

Pandoro jest drugim, obok panettone, klasycznym ciastem bożonarodzeniowym we Włoszech. Nazwa, którą tłumaczy się jako „złoty chleb”, prawdopodobnie pochodzi od typowego złocistożółtego koloru. Zawdzięcza się to jajom w cieście.

Oprócz koloru charakterystyczny dla puszystego ciasta drożdżowego jest ośmiokątny kształt kopuły. W przeciwieństwie do panettone ciasto nie zawiera rodzynek ani owoców kandyzowanych i jest zwykle podawane posypane cukrem pudrem.

Informacje dotyczące przechowywania: Przechowywać w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu w temperaturze maks. 18° do 20°C.

Marki: Galup
Pochodzenie: Włochy

ocen klientów po polski dla Galup Tradycyjne pandoro

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Tradycyjne pandoro", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder