Rosenfellner Mühle Ekologiczna mieszanka do pieczenia chleba wiejskiego

Zmieszana według tradycyjnej receptury

  • Bez drożdży
  • Ze specjalną mieszanką przypraw
  • 12,99 zł (2,60 zł / 100 g)

włącznie z kwotą VAT 8% z doliczeniem kosztów dostawy

Jeszcze 8 sztuk w magazynie

Dostawa czwartek, 30 maja: Zamów dziś do godz.12:30.

Zawartość: 500 g

Na moją listę życzeń

Nr art.: RM-411225, Zawartość: 500 g

EAN: 9120012130197

  • Bez drożdży
  • Ze specjalną mieszanką przypraw

Piccantino sklep internetowy Polska oferuje następujące korzyści:Piccantino sklep internetowy Polska oferuje następujące korzyści:

  • Polska: Bezpłatna dostawa od 170,00 zł
  • Dostawa DPD, UPS Standard, DHL Express lub UPS Express
  • Darmowy zwrot
  • Za pobraniem, Karta kredytowa. (VISA, Mastercard, Diners Club), Paypal, Przedpłata, Przelew natychmiastowy

Opis

Wypiekanie chleba w łatwy sposób! Zapach chrupiącego wiejskiego chleba przepełni twoją kuchnię. Mieszanka mąki żytniej, pszennej, pełnoziarnistego razowego ciasta żytniego i wybranej mieszanki przypraw zapewni niezrównane wrażenia smakowe.

Przygotowanie:

  • Mieszankę wsypać do miski, zagnieść z 9 g suchych drożdży lub 1/2 kostek świeżych drożdży (21 g) i ok. 320 ml letniej wody. Upewnić się, że ciasto nie jest zbyt twarde - w razie potrzeby dodaj więcej wody. Pozostawić ciasto w temp. pokojowej na pół godziny. Posmarować formę olejem. Krótko ugnieść ciasto i pozostawić pod przykryciem w foremce na pół godziny, a następnie upiec. Instrukcja pieczenia: ciepło górne / dolne: ok. 220°C (podgrzane) gorące powietrze: ok. 200°C (podgrzane) czas pieczenia: na środkowej półce ok. 35 - 45 min. Po 20 minutach zmniejszyć temp. do 20°C.

Przygotowanie z proszkiem do pieczenia:

  • Wsypać mieszankę do miski, ugnieść z opakowaniem proszku do pieczenia i ok. 320 ml letniej wody. Posmarować foremkę olejem, dodać ciasto i piec w podgrzanym piekarniku w temp.175°C na ok. 45 min. Uwaga do pieczenia w piekarniku: Na początku umieść talerz z gorącą wodą w piekarniku, aby zapobiec wysuszeniu skórki chleba.

Pieczenie w automacie do pieczenia chleba:

  • Dodaj 320 ml wody do pojemnika do pieczenia, dodaj mieszankę do pieczenia i dodaj 9 g suchych drożdży lub 1/2 kostki świeżych drożdży (21 g). Uruchom program "normalny" i przyrumienienie skórki "ciemne". -> Należy również zwrócić uwagę na informacje dostarczone przez producenta!

Znak jakości: UE-Bio symbol
Cechy produktu: Wegańskie
Pochodzenie: Austria
Bez: Ekstrakty drożdżowe, Laktoza, Jajka

Składniki

  • mąka żytnia [1]
  • mąka pszenna [1]
  • sól kamienna
  • suszony zaczyn z mąki razowej
    • mąka żytnia pełnoziarnista [1]
    • woda
  • przyprawy [1]
  • kwas mlekowy [2]
  1. z kontrolowanych ekologicznych upraw
  2. środek zakwaszający

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania1323 / 316 kj / kcal
tłuszcz1,2 g
  w tym tłuszcze nasycone0,1 g
węglowodany68 g
  w tym cukier0,7 g
białko jajka7,7 g
błonnik1,4 g
sól2,3 g

Pytania i odpowiedzi użytkowników Ekologiczna mieszanka do pieczenia chleba wiejskiego

Poznaj opinię klientów, którzy kupili ten produkt.

Oceń produkt