Rosenfellner Mühle Mieszanka do pieczenia „chleb wiejski Mostviertler”

W ten sposób udało Ci się stworzyć wiejski chleb wiejski

WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie

Opis

Najlepsze składniki z Austrii i certyfikowana uprawa ekologiczna.

Jak upiec chleb:

  • Umieść mieszankę do pieczenia w misce, ugniataj z 9 g suchych drożdży lub 1/2 kostki świeżych drożdży (21 g) i ok. 320 ml letniej wody.
  • Pozostaw ciasto przykryte w temperaturze pokojowej na 30 minut. Posmaruj formę olejem.
  • Ponownie ugniataj ciasto i pozostaw na 30 minut pod przykryciem, a następnie upiecz.
  • Instrukcje pieczenia: grzanie górne/dolne: ok. 220°C (wstępnie rozgrzane) gorące powietrze: ok. 200°C (wstępnie rozgrzane)
  • Czas pieczenia: na środkowej półce ok. 34 - 45 min. Po 20 min obniż temperaturę o 20°C.

Przygotowanie z proszkiem do pieczenia: Umieść mieszankę do pieczenia w misce, ugniataj 1 opak. kamienia winnego i ok. 320 ml letniej wody. Posmaruj formę olejem, dodaj ciasto i piecz w rozgrzanym piekarniku w temp. 175°C przez ok. 45 minut.

Pieczenie w wypiekaczu do chleba: dodaj 320 ml wody do pojemnika do pieczenia, dodaj mieszankę do pieczenia i dodaj 9 g suchych drożdży lub 1/2 kostki świeżych drożdży (21 g). Uruchom „normalny” program i opcja skórki „ciemna”. -> Proszę zwrócić uwagę na informacje producenta!

Marki: Rosenfellner Mühle
Pochodzenie: Austria

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Rosenfellner Mühle Mieszanka do pieczenia „chleb wiejski Mostviertler”

1 recenzja klienta w innym języku

3,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
1 (50%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
1 (50%)

2 oceny

Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.


Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Mieszanka do pieczenia „chleb wiejski Mostviertler”", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder