Spiceworld Mieszanka przypraw do kiełbasy curry

Do idealnego sosu

  • Średnioostra
  • Z przepisem na sos curry
  • Pochodzeni z Niemiec
  • 35,99 zł (39,99 zł / 100 g)
  • od 2 tylko 33,77 zł / Sztuka -6%

włącznie z kwotą VAT 8% z doliczeniem kosztów dostawy

Jeszcze 2 sztuki w magazynie

Dostawa czwartek, 30 maja: Zamów do poniedziałek do godz. 12:30.

Zawartość: 90 g

Na moją listę życzeń

Nr art.: SW-60005xD, Zawartość: 90 g

EAN: 9120049523351

  • Średnioostra
  • Z przepisem na sos curry
  • Pochodzeni z Niemiec

Piccantino sklep internetowy Polska oferuje następujące korzyści:Piccantino sklep internetowy Polska oferuje następujące korzyści:

  • Polska: Bezpłatna dostawa od 170,00 zł
  • Dostawa DPD, UPS Standard, DHL Express lub UPS Express
  • Darmowy zwrot
  • Za pobraniem, Karta kredytowa. (VISA, Mastercard, Diners Club), Paypal, Przedpłata, Przelew natychmiastowy

Opis

Kiełbasa curry to pieczona lub grillowana kiełbasa, najczęściej pokrojona i podawana z sosem na bazie ketchupu i przecieru pomidorowego ze specjalną mieszanką przypraw curry.

Tutaj została rozwinięta specjalna harmonia- przyprawy do kiełbasy w sosie curry.

W Niemczech istnieje wiele różnych wariacji podawania kiełbasy curry. Zależy to oczywiście od regionu, w którym jest ona przygotowywana. Potrawa ta wywodzi się z Berlina, ale często również wspomina się kiełbasę curry z Zagłębia Rury. Właściwa przyprawa jest bardzo ważna, aby przygotować smaczną kiełbasę curry.

Przepis na sosie curry:
1 łyżka oliwy z oliwek
125 g przecieru pomidorowego (trzy razy stężony)
250 ml potartych pomidorów
250 ml soku pomarańczowego
3/4 łyżeczki mielonego anyżu gwiaździstego
1 łyżka - proszeku pomidorowego
1 łyżka cukru Demerara
1 łyżeczka bulionu warzywnego
1 łyżka chili bez nasion
3 łyżki proszku do kiełbasy curry
Sól, pieprz

Porcje: 4/5
Czas przygotowania: 15 minut

Przygotowanie:
Przecier pomidorowy podgrzać na oleju z oliwek kilka minut, bardzo silnie mieszając. Dodać do tego proszek curry i chili bez nasion i ugasić sokiem pomarańczowym. Potarte pomidory, mielony anyż i bulion z warzyw gotować przez około 5 minut. Jeśli sos będzie zbyt gruby można go rozcieńczyć wodą. Udoskonalić solą, pieprzem, cukrem i odrobiną curry. Na zakończeni posypać proszkiem curry.

Zastosowanie: Do dań mięsnych, Do sosów
Pochodzenie: Europa
Bez: Wzmacniacze smaku, Sztuczne aromaty, Sztuczne barwniki, Konserwanty

Składniki

  • kolendra
  • kurkuma
  • kozieradka
  • kmin rzymski
  • papryczka chili
  • musztarda
  • imbir
  • goździki
  • koper włoski
  • czosnek
  • papryka
  • ziele angielskie
  • gałka muszkatołowa
  • pieprz
  • kozieradka
  • cebule
  • cynamon
  • kardamon
  • sól morska

Pytania i odpowiedzi użytkowników Spiceworld Mieszanka przypraw do kiełbasy curry

Poznaj opinię klientów, którzy kupili ten produkt.

Oceń produkt

5,0 z 5 gwiazdek
1 (100%)
0 (0%)
0 (0%)
0 (0%)
0 (0%)

1 ocena