Spiceworld Nr 9a mieszanka do peklowania boczku

Do aromatycznego i pysznego bekonu

WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie

Opis

Ta sól jest idealna do peklowania boczku - zarówno na sucho jak i próżniowo. Do przyprawiania, należy stosować 60 g soli na kilogram mięsa, a do peklowania 65 g na kilogram mięsa.

Stosowanie:

  • Przetrzyj mięso soloną mieszaniną, a następnie pekluj lodówce, w odpowiednim pudełku przez 10 dni. Następnie należy go przepalić, pozostawić do wyschnięcia i dwukrotnie wędzić.
  • Wymieszaj mieszankę przyprawową w kremową pastę i rozprowadź mięsie. Następnie owinąć szczelnie folią spożywczą i pozostawić na trzy dni. W zależności od wielkości kawałków mięsa gotuj w łaźni wodnej o temperaturze 75 ° C przez 1 do 1,5 godziny w stanie próżniowym, a następnie pozostaw do ostygnięcia przez noc w torebce.
Marki: Spiceworld
Pochodzenie: Austria
Dodatkowe informacje

Zutaten: Nitritpökelsalz, Pfeffer, Paprika, Kümmel, Wacholderbeeren, Dextrose, Knoblauch, Lorbeerblätter, Kardamom, Piment, Natriumascorbat E301, Ascorbinsäure E300

ocen klientów po polski dla Spiceworld Nr 9a mieszanka do peklowania boczku

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Nr 9a mieszanka do peklowania boczku", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder