Spiceworld Nr 9a mieszanka do peklowania boczku
Do aromatycznego i pysznego bekonu
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Ta sól jest idealna do peklowania boczku - zarówno na sucho jak i próżniowo. Do przyprawiania, należy stosować 60 g soli na kilogram mięsa, a do peklowania 65 g na kilogram mięsa.
Stosowanie:
- Przetrzyj mięso soloną mieszaniną, a następnie pekluj lodówce, w odpowiednim pudełku przez 10 dni. Następnie należy go przepalić, pozostawić do wyschnięcia i dwukrotnie wędzić.
- Wymieszaj mieszankę przyprawową w kremową pastę i rozprowadź mięsie. Następnie owinąć szczelnie folią spożywczą i pozostawić na trzy dni. W zależności od wielkości kawałków mięsa gotuj w łaźni wodnej o temperaturze 75 ° C przez 1 do 1,5 godziny w stanie próżniowym, a następnie pozostaw do ostygnięcia przez noc w torebce.
Marki: | Spiceworld |
---|---|
Pochodzenie: | Austria |
Dodatkowe informacje
Zutaten: Nitritpökelsalz, Pfeffer, Paprika, Kümmel, Wacholderbeeren, Dextrose, Knoblauch, Lorbeerblätter, Kardamom, Piment, Natriumascorbat E301, Ascorbinsäure E300
ocen klientów po polski dla Spiceworld Nr 9a mieszanka do peklowania boczku
Podobne produkty:
Klienci, którzy nabyli "Nr 9a mieszanka do peklowania boczku", zakupili także:
Nowe artykułu na blogu:
Odkryj Piccantino:
-
Darmowa wysyłka
do Polska od 229,00 zł -
Darmowa
wysyłka zwrotna -
Otrzymasz przesyłkę w ciągu 2 dni.
Więcej niż 10.400 art.