Spiceworld Sól do marynowania

Do obfitego boczku

WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie

Opis

Ta sól do marynowaniajest idealna do przygotowania obfitego boczku i jest idealna do sucheg i próżniowego marynowania. Do przyprawiania należy dodać 60 g soli na kilogram mięsa i do marynowania 65 g na kilogram mięsa.

Stosowanie:

  • Przetrzyj mięso soloną mieszaniną, a następnie przechowuj w lodówce lub w odpowiednim pudełku przez 10 dni. Następnie należy go przepalić, pozostawić do wyschnięcia i dwukrotnie wędzić w dymie.
  • Wymieszaj mieszankę przyprawową w kremową pastę i rozprowadź na mięsie. Następnie owinąć szczelnie folią spożywczą i pozostawić na trzy dni. W zależności od wielkości kawałków mięsa gotuj w łaźni wodnej o temperaturze 75 ° C przez 1 do 1,5 godziny w stanie próżniowym, a następnie pozostaw do ostygnięcia przez noc w torebce.
Marki: Spiceworld
Pochodzenie: Austria
Dodatkowe informacje

Zutaten: Nitrit Pökelsalz, Pfeffer, Paprika, Kümmel, Wacholderbeeren, Dextrose [Traubenzucker], Knoblauch, Lorbeerblätter, Kardamom, Piment, Natriumascorbat E301, Ascorbinsäure E300

ocen klientów po polski dla Spiceworld Sól do marynowania

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Sól do marynowania", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder