Waldviertel Graumohn / Dolna Austria

Aromatyczne specjały z jednej z najlepszych odmian maku

Waldviertler Graumohn g.U.: 2 artykuły

Filtry

Wszystkie ceny zawierają VAT

Mak lekarski lub Papaver somniferum Linné to surowiec, z którego powstaje wiele cukierniczych marzeń! Szczególnie w Austrii miłośnicy pieczenia są zadowoleni z wysokiej jakości maku - mak z regionu Waldviertler to jedna z najlepszych odmian pod względem smaku. Ale nie tylko makaron z makiem, strucla i inne potrawy smakują serdecznie i typowo: olej makowy uszlachetnia pikantne i słodkie dania subtelną nutą, a pikantne pesto łaskocze zmęczone kubki smakowe zaskakująco przyjemnie. Potrawy z aromatami maku są jak spacer po eleganckich, falujących polach uprawnych maku w pełnym rozkwicie: niezapomniane przeżycie dla wszystkich zmysłów!