Najlepszy parmezan z regionu Emilia Romagna

Caseificio Gennari: 3 artykuły

Filtry

Wszystkie ceny zawierają VAT

Wyrabianie trzech serów dziennie – to był początek życiowej pracy Marii i Sergio w 1953 roku w mleczarni Villa Paveri. Dziś odmiany parmezanu Caseificio Gennari należą do najwykwintniejszych specjałów regionu Emilia Romagna, popularnego wśród smakoszy w Europie. Losy rodzinnego biznesu kierują już wnukowie, ale staranność pozostała niezmieniona: minimalnie odtłuszczone mleko, mało podpuszczki, bardzo mało serwatki i powolne dojrzewanie w wilgotnym środowisku to tylko niektóre z surowych kryteriów konsekwentnego osiągania najlepszej jakości. Tradycja determinuje również łańcuch dostaw, ponieważ mleko pochodzi głównie z własnych gospodarstw, a przedsiębiorcza rodzina od samego początku utrzymywała lojalne relacje biznesowe z wieloma dostawcami.