Curry
Produkcja:
Curry składa się z reguły z mielonych przypraw, najczęściej to do 20 pojedynczych przypraw. Im bardziej czerwony kolor curry, tym większa zawartość proszku chili.
Główne składniki curry to:
- Imbir
- Kardamon
- Kminek
- Pieprz
- Kolendra
- Nasiona kozieradki
Inne dodatkowe składniki, które często dodwane są to: goździki, cynamon, kwiat muszkatołowy, pieprz kajeński i papryka. Również niezwykłe przyprawy jak proszek mleka kokosowego, trawa cytrynowa, czy liść curry znajdują często zastosowanie w mieszankach curry.
Produkty z Curry
-
KOTÁNYI BIO Curry, 43 g
- Doskonałe do potraw z drobiem i do dań rybnych
- Lekko ostre smak
- Lekko egzotyczne nuty
-
Curtice Brothers Ketchup curry bio, 270 ml
- Bez koncentratów
- Wegański
- Ze świeżych, organicznych pomidorów
-
Cosmoveda Pasty curry - organiczne, Tikka Curry Paste (175 g)
- Pasty przyprawowe z Indii Zachodnich
- Do dań azjatyckich i lokalnych
-
Cosmoveda Liście curry - ekologiczne, 5 g
- Ważne zioło aromatyczne
- Dobrze komponuje się z daniami z dal
-
Tempehmanufaktur Tempeh Curry, Bio, 200 g
- Ze sfermentowanych ziaren soi
- Egzotyczny smak
- Łagodna ostrość
-
Alnatura Bio Thai Kokos Curry, 325 ml
- Bardzo kremowe i egzotycznie aromatyczne
- Udoskonali warzywa, mięso i inne
- Tylko podgrzać i wymieszać
-
Sonnentor Curry słodkie, mielone, opakowanie 50 g
- Łagodny aromatyczny smak
- Dla pysznych dań z curry
- Tradycyjna mieszanka
-
Ankerkraut Przyprawa curry, 90 g
- Pikantny smak
- Idealny do szybkiej kuchni
- Z cukrem trzcinowym i chipsami pomidorowymi