Liść curry
Murraya koenigii
Zastosowanie:
Używane są świeże i suche liście w całości lub pokruszone. Bardzo dużą popularnością liście curry cieszą się w indyjskiej kuchni.
Występowanie:
Drzewko curry najczęściej rośnie dziko na wysokości 1500 m.n.p.m. Murraya koenigii, a także Bergera koenigii pochodzi z tropikalnej i subtropikalnej części Azji. Dzisiaj jest on rozprzestrzeniony w Sri Lance, Tajlandi po Chiny.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Liść curry
-
Cosmoveda Liście curry - ekologiczne, 5 g
- Ważne zioło aromatyczne
- Dobrze komponuje się z daniami z dal
-
Life Earth Asiafeeling, 35 g
- Bezsolna
- Pikantne i świeże
- Egzotyczna kompozycja
-
Ehrenwort BIO liście kolendry z Austrii, 13 g
- Aromatyczna świeżość
- Udoskonali zimne i ciepłe potrawy
- Z austriackiej uprawy ekologicznej
-
Herbaria Good Old Mild Curry, 80 g
- dla pokrojonego & kiełbaski
- stopień ostrości 3 z 10
- z pieprzem cayenne & liśćmi curry
-
KOTÁNYI Indyjskie curry tikka masala, 58 g
- Idealny do krewetek i owoców morza
- Typowy indyjski aromat
- Mieszanka przypraw wysokiej jakości
-
Ehrenwort BIO przyprawa do curry z orzeszkami ziemnymi, 50 g
- Mąka orzechowa, kozieradka & chili
- Kremowy, pikantno-orzechowy smak
- Do kurczaka, curry z krewetkami i nie tylko
-
Fink's Delikatessen Morelowy Chutney z curry i kokosem, 212 ml
- Wspaniały smak
- Najwyższa jakość
- Do ryb, mięsa i sera
-
KOTÁNYI Mieszanka przypraw do potraw z woka, 78 g
- Do mięsa i warzyw
- Niesamowita kompozycja
- Bardzo owocowy aromat