Curry
Produkcja:
Curry składa się z reguły z mielonych przypraw, najczęściej to do 20 pojedynczych przypraw. Im bardziej czerwony kolor curry, tym większa zawartość proszku chili.
Główne składniki curry to:
- Imbir
- Kardamon
- Kminek
- Pieprz
- Kolendra
- Nasiona kozieradki
Inne dodatkowe składniki, które często dodwane są to: goździki, cynamon, kwiat muszkatołowy, pieprz kajeński i papryka. Również niezwykłe przyprawy jak proszek mleka kokosowego, trawa cytrynowa, czy liść curry znajdują często zastosowanie w mieszankach curry.
Produkty z Curry
-
Herbaria Good Old Mild Curry, 80 g
- dla pokrojonego & kiełbaski
- stopień ostrości 3 z 10
- z pieprzem cayenne & liśćmi curry
-
Herbaria Calypso Tropical Curry, 85 g
- egzotyczne & owocowe
- stopień ostrości 3 - 4 z 10
- pasuje doskonale do mleka kokosowego
-
Alnatura Bio Curry keczup przyprawowy, 500 ml
- Pikantny i aromatyczny
- Wegańska receptura
- Z włoskich pomidorów
-
Ankerkraut Przyprawa curry, 90 g
- Pikantny smak
- Idealny do szybkiej kuchni
- Z cukrem trzcinowym i chipsami pomidorowymi
-
Herbaria Łagodny dziki zielony curry, 25 g
- dla potraw z ryb & drobiu
- stopień ostrości 4 z 10
- wspaniały do mleka kokosowego
-
Alnatura Bio Thai Kokos Curry, 325 ml
- Bardzo kremowe i egzotycznie aromatyczne
- Udoskonali warzywa, mięso i inne
- Tylko podgrzać i wymieszać
-
-
Alnatura Bio rzechy nerkowca, Thai Curry, prażone, 100 g
- Z chili i imbirem
- Na przekąskę i jako składnik innych potraw
- Organiczne i wegańskie
-