Curry
Produkcja:
Curry składa się z reguły z mielonych przypraw, najczęściej to do 20 pojedynczych przypraw. Im bardziej czerwony kolor curry, tym większa zawartość proszku chili.
Główne składniki curry to:
- Imbir
- Kardamon
- Kminek
- Pieprz
- Kolendra
- Nasiona kozieradki
Inne dodatkowe składniki, które często dodwane są to: goździki, cynamon, kwiat muszkatołowy, pieprz kajeński i papryka. Również niezwykłe przyprawy jak proszek mleka kokosowego, trawa cytrynowa, czy liść curry znajdują często zastosowanie w mieszankach curry.
Produkty z Curry
-
Cosmoveda BIO Curry Masala Łagodne
25 g, 80 g, 90 g- Łagodna alternatywa
-
- Bardzo łagodny rodzaj
- Egzotyczny smak
- Zdrowe przyprawy
-
- Do egzotycznych potraw
- Z kozieradką i koprem
-
- Zmielone
- Łagodna mieszanka
- Idealne do potraw jednogarnkowych, mięsnych i z makaronem
-
- Delikatny aromat
- Obfite zastosowanie
- Uniwersalne
-
- Ostry, ostrzejszy, najostrzejszy
- Ognista, aromatyczna mieszanka
- Do curry warzywnej i soczewicy
-
Cosmoveda Bio Vegetable Curry Masala
25 g, 80 g, 90 g, 250 g- 25 g
- 80 g
- 250 g
-
- Wspaniała mieszanka indyjskich
- Ostre akcenty
- Uniwersalne zastosowanie
-
- Przyprawa curry
- Idealna do indyjskich potraw
- Gorzkie nuty