Curry
Produkcja:
Curry składa się z reguły z mielonych przypraw, najczęściej to do 20 pojedynczych przypraw. Im bardziej czerwony kolor curry, tym większa zawartość proszku chili.
Główne składniki curry to:
- Imbir
- Kardamon
- Kminek
- Pieprz
- Kolendra
- Nasiona kozieradki
Inne dodatkowe składniki, które często dodwane są to: goździki, cynamon, kwiat muszkatołowy, pieprz kajeński i papryka. Również niezwykłe przyprawy jak proszek mleka kokosowego, trawa cytrynowa, czy liść curry znajdują często zastosowanie w mieszankach curry.
Produkty z Curry
-
Cosmoveda Pasty curry - organiczne, Tikka Curry Paste (175 g)
- Pasty przyprawowe z Indii Zachodnich
- Do dań azjatyckich i lokalnych
-
Sonnentor Curry słodkie, mielone, opakowanie 50 g
- Łagodny aromatyczny smak
- Dla pysznych dań z curry
- Tradycyjna mieszanka
-
Tempehmanufaktur Tempeh Curry, Bio, 200 g
- Ze sfermentowanych ziaren soi
- Egzotyczny smak
- Łagodna ostrość
-
Herbaria Calypso Tropical Curry, 85 g
- egzotyczne & owocowe
- stopień ostrości 3 - 4 z 10
- pasuje doskonale do mleka kokosowego
-
Stay Spiced! Curry arabskie, 80 g
- Wspaniałe z drobiu i mięsa
- Do egzotycznych potraw i potraw warzywnych
- Bez soli
-
Stay Spiced! Curry Ananasowe, 70 g
- Lekko owocowy uniwersalny geniusz
- Idealny do białego mięsa
- Idealny do marynat, sosów i dipów
-
Sonnentor Ostre, mielone curry, Opakowanie, 50 g
- Wspaniała mieszanka indyjskich
- Ostre akcenty
- Uniwersalne zastosowanie