Curry
Produkcja:
Curry składa się z reguły z mielonych przypraw, najczęściej to do 20 pojedynczych przypraw. Im bardziej czerwony kolor curry, tym większa zawartość proszku chili.
Główne składniki curry to:
- Imbir
- Kardamon
- Kminek
- Pieprz
- Kolendra
- Nasiona kozieradki
Inne dodatkowe składniki, które często dodwane są to: goździki, cynamon, kwiat muszkatołowy, pieprz kajeński i papryka. Również niezwykłe przyprawy jak proszek mleka kokosowego, trawa cytrynowa, czy liść curry znajdują często zastosowanie w mieszankach curry.
Produkty z Curry
-
KOTÁNYI BIO Curry, 43 g
- Doskonałe do potraw z drobiem i do dań rybnych
- Lekko ostre smak
- Lekko egzotyczne nuty
-
Tempehmanufaktur Tempeh Curry, Bio, 200 g
- Ze sfermentowanych ziaren soi
- Egzotyczny smak
- Łagodna ostrość
-
-
Alnatura Bio Thai Kokos Curry, 325 ml
- Bardzo kremowe i egzotycznie aromatyczne
- Udoskonali warzywa, mięso i inne
- Tylko podgrzać i wymieszać
-
Alnatura Bio curry w stylu indyjskim, 330 ml
- Wegańskie
- Delikatnie przyprawione
- Szybkie przygotowanie
-
Cosmoveda Pasty curry - organiczne, Łagodna Goa Curry Pasta (175 g)
- Pasty przyprawowe z Indii Zachodnich
- Do dań azjatyckich i lokalnych
-
Ben's Original Kremowe Curry, 400 g
- Wegetariańska receptura
- Idealne do ryżu z warzywami i kurczakiem
- Bez sztucznych konserwantów
-
Alnatura Bio Curry keczup przyprawowy, 500 ml
- Pikantny i aromatyczny
- Wegańska receptura
- Z włoskich pomidorów
-
Herbaria Good Old Mild Curry, 80 g
- dla pokrojonego & kiełbaski
- stopień ostrości 3 z 10
- z pieprzem cayenne & liśćmi curry