Magazyn

Przepis na: włoski, niebieski chleb Przepis na: włoski, niebieski chleb

Klitoria ternateńska (Clitoria ternatea) - zwana jako niebieski groszek - no naturalny barwnik, który nadaje potrawom pięknego, niebieskiego koloru. W tym artykule znajdziesz przepisy, które pokażą Ci, jak wykorzystać ten "magiczny" składnik w...

Ziele angielskie Ziele angielskie

Myślisz, że ziele angielskie to mieszanka różnych przypraw? Jeśli tak nie jesteś sam... jednak jesteś w błędzie! Przeczytaj więcej.

Pyszne przepisy na chleb od Kotányi Pyszne przepisy na chleb od Kotányi

W okresie przedświątecznym, gdy słyszymy słowo "pieczenie", mamy najczęściej na myśli ciastka. Warto zwrócić uwagę na to, że od jakiegoś czasu również pieczenie chleba staje się modne! Przepisy z mieszankami przypraw marki Kotányi pokażą Ci jak w...

Tradycyjne kiszenie ("na mokro") Tradycyjne kiszenie ("na mokro")

W artykule tym dowiesz się, czym jest fermentowanie, kiszenie "na mokro" oraz znajdziesz kilka przepisów. Zapraszamy do lektury.