Ankerkraut Asia Kokos Curry, 85 g

Do zupy Tom Kha Gai i innych potraw azjatyckich

24,35 zł 27,99 zł -13%

(286,47 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 85 g

Dostawa do poniedziałek, 29 kwietnia, jeśli zamówienie zostanie złożone do czwartek do 00:00 godz..

Jeszcze 7 sztuk dostępnych w magazynie

Darmowa wysyłka do Polska powyżej 229,00 zł.
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Intensywny aromat kokosu
  • Ze sproszkowanym owocem limonki
  • Idealna do tajskich potraw

Nr art.: AK-4062988840562, Zawartość: 85 g, EAN: 4062988840562

Opis

Intensywny aromat kokosu wyróżnia te mieszankę Asia Kokos Curry marki Ankerkraut. Mieszanka zawiera mleko kokosowe w proszku, cukier kokosowy oraz wiórki kokosowe. To wszystko połączone zostało z przyprawami charakterystycznymi dla potraw curry: kurkumą, kozieradką pospolitą, kminem rzymskim i imbirem. Sproszkowane owoce limonki stanowią, dzięki wyrazistemu, świeżemu aromatowi, idealny kontrast do słodkiego smaku kokosa. Mieszanka Asia Kokos Curry idealnie pasuje do zupy Tom Kha Gai, wegańskiego, tajskiego Curry, jak i również innych potraw azjatyckich.

Propozycja podania "Asia Kokos Curry z krewetkami":

Składniki dla 2 porcji:

  • 300 g krewetek
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżka czerwonej pasty curry
  • 300 g świeżego szpinaku
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • sok z limonki
  • 2 łyżki mieszanki Asia Kokos Curry

Czas przygotowywania: 10 minut / czas gotowania: 20 minut

  1. Szpinak umyć, usunąć dłuższe łodygi.
  2. Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w paseczki.
  3. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę.
  4. Olej kokosowy rozgrzać na głębokiej patelni i zeszklić na nim cebulę.
  5. Dodać krewetki i smażyć z każdej strony minimum 3 minuty.
  6. Dodać pokrojona paprykę i chwilę podsmażyć.
  7. Czerwoną pastę curry wymieszać z 1/3 mleka kokosowego i wlać na patelnię. Dobrze rozgrzać i wymieszać.
  8. Następnie wymieszać mieszankę Asia Kokos Curry z resztą mleka kokosowego i wlać na patelnię i lekko gotować na wolnym ogniu.
  9. W międzyczasie szpinak poddusić na drugiej patelni.
  10. Dodać szpinak do curry i zostawić na 5 minut.
  11. Doprawić sokiem z limonki i mieszanką Asia Kokos Curry według uznania i gotowe.
Marki: Ankerkraut
Może zawierać śladowe ilości: L - seler
Uwaga dotycząca przechowywania: Przechowywać z dala od światła, Przechowywać w suchym miejscu
Właściwości: nie zawiera wzmacniaczy smaku, bez dodatków, nie zawiera oleju palmowego
Składniki
  • mleko kokosowe w proszku
    • mleko kokosowe
    • syrop glukozowy
  • sól morska
  • Cukier z kwiatów kokosa
  • płatki kokosowe
  • curry
    • kurkuma
    • nasiona kolendry
    • zmielona gorczyca
    • kozieradka
    • sól morska
    • chili
    • czosnek
  • proszek z limonki
    • maltodekstryna
    • limonka
  • imbir
  • kmin rzymski
  • kardamon
  • kozieradka

Może zawierać śladowe ilości selera

Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
zawartość energetyczna1742 / 416 kj / kcal
tłuszcz22,3 g
  w tym tłuszcze nasycone18,4 g
węglowodany47 g
  w tym cukier28 g
białko3,4 g
sól16,9 g

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Ankerkraut Asia Kokos Curry

5,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
1 (100%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

1 ocena

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Asia Kokos Curry", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder