Classic Ayurveda Organiczny ghee, 320 g
Ajurwedyjskie czyste masło organiczne
49,99 zł
(156,22 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5%
Właściwości i zalety
- Łatwo przyswajalne
- Alternatywa dla masła, oleju i tłuszczu
- Dla delikatnego, orzechowego niuansu
- Wykonane ze słodkiego masła
Nr art.: XAY-AN-10468, EAN: 4032582019893
Opis
Wykonane z certyfikowanego organicznego masła
Ghee (masło klarowane) jest ważną częścią kuchni ajurwedyjskiej i jest jednym z pokarmów, które powinny być spożywane codziennie zgodnie z pismami ajurwedyjskimi. Ghee jest lekkostrawną alternatywą dla masła, oleju i tłuszczu i nadaje potrawom delikatny, orzechowy smak. Idealnie nadaje się do pieczenia, duszenia, gotowania na parze, pieczenia przypraw i rafinowania potraw indyjskich i ajurwedyjskich. Klasyczne ghee ajurwedyjskie pochodzi z małej mleczarni w Austrii i jest zawsze wytwarzane ze świeżo wyprodukowanego masła tradycyjnymi metodami ajurwedyjskimi.
Ten ekologiczny czysty tłuszcz maślany z wysokiej jakości austriackiego organicznego masła alpejskiego jest wytwarzany zgodnie z klasycznymi metodami ajurwedyjskimi. Do tego ghee nie stosuje się masła podstawowego. W małej austriackm zakładzie mleczarskim masło jest świeżo produkowane ze śmietanki mleka i gotowane z niego ghee następnego dnia. Ghee jest napełniany bezpośrednio do szklanki, gdy jest jeszcze gorący i natychmiast zamykany pokrywką.
| Marki: | Classic Ayurveda |
|---|---|
| Znak jakości: | Pieczęć ekologiczna, Certyfikowany organiczny |
| Forma diety: | Bez glutenu |
| Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła |
| Właściwości: | bezglutenowy |
| Producent: | Amla Natur GmbH, Butterberg 3, 21279, Drestedt, Niemcy, www.amla.com |
Składniki
tłuszcz maślany (ghee)[1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych
Wartość odżywcza
| Wartość odżywcza | na 100 g |
|---|---|
| Zawartość energetyczna / spalania | 3751 / 896 kj / kcal |
| tłuszcz | 99,5 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 62,7 g |
| węglowodany | <0,1 g |
| w tym cukier | <0,1 g |
| substancje balastowe | <0,1 g |
| białko | <0,5 g |
| sól | <0,1 g |