piątek, 03 kwietnia 2015

Tajemnice grillowania - wskazówki: Dobrze przyprawiony początek sezonu grillowania.

Czy grillowanie to męska rzecz - czy również kobiety potrafią wyczarować przy grillu pyszności, na ten temat można by długo dyskutować. Gorącym tematem jest również, czy grill powinien być zapalny przy użyciu gazu, węgla drzewnego, czy energii elektrycznej( prąd). Bez względu na to wszystko, kto chce zrobić wrażenie podczas grillowania na swojej rodzinie, przyjaciołach, znajomych, czy sąsiadach, musi dać swoim grillowanym potrawom dobrego smaku z wysokiej jakości składnikami i przyprawami: Tutaj znajdziesz kilka tajemniczych wskazówek, jak sprawić, aby tegoroczny sezon grillowania, należał do niezapomnianych.

Specjaliści od grillowania są często zdania, że rodzaj grilla nie jest decydujący dla smaku grillowanych potraw. Istotne znaczenie ma kilka podstawowych zasad:

  • Nie kładź nigdy chłodnego mięsa, bezpośrednio wyciągniętego z lodówki na grilla. Musi ono ogrzać się do temperatury pokojowej, w przeciwnym razie będzie ono żylaste i twarde.
  • Kładąc mięso na grilla powinien on być bardzo gorący, aby mogły lepiej rozwinąć się pieczone składniki przypraw.
  • Mówiąc o przyprawach: profesjonaliści przyprawiają zawsze mięso PRZED grillowaniem, nigdy po: Jak wchłania się przypraw na już upieczonym, soczystym mięsie? Mistrz kuchni stosuje chętnie kminek rzymski do mięsa. Lub mielone kwiaty pomarańczy. Na rynku istnieje wiele bogatych mieszanek przypraw, które mogą nadać wyjątkowe nuty smakowe podczas grillowania!
  • Jak wygląda grillowanie z marynatą, która jest tak często i chętnie wychwalana? - "Trzymaj produkty do grillowania z daleka od oleju!" mówi wielu mistrzów grillowania "olej wchłania białko, co wysusza mięso". ... a ociekający olej na ogniu lub ciepłym podłożem nie jest optymalny...
  • O tak, grillowanie w aluminiowych opakowaniach powinno, ze względu na najnowsze zalecenia dotyczące właściwości materiału, zostać dwa razy przemyślane...

Inne wskazówki dla udanego grillowania:

  • Ci, którzy grillują drób, mogą uzyskać wspaniały smak, dzięki lekko wędzonym przyprawom. Można wykorzystać również wiele różnych rodzajów soli.
  • To dotyczy się oczywiście wszystkich rodzajów mięsa, szczególnie królweskiego steaku (PROSZĘ nigdy nienakłuwać steku, w przeciwnym razie wypłynie cały sok
  • Czy wieprzowiny, kurczaka, indyk, wołowina, jagnięcina i owoce morza oraz warzywa: gotowa płyta solna zawsze wygląda ładnie i przyciąga uwagę.
  • Jeśli lubisz ser spróbuj grillowanego sera owczego lub popularnego halloumi, ale rówłnież warzyw jak bakłażan, papryka i cukini

Dużo radości przy eksperymentowaniu!