Przyjemność z sera z Południowego Tyrolu

EGGEMOA: artykuł

Filtry

Wszystkie ceny zawierają VAT

Kiedy tradycyjne wartości i wiedza zostaną połączone z regionalnością, troską i kreatywnymi pomysłami, tworzy się największa przyjemność. Tak stało się z rodziną Steiner w Eggemairhof Steiner w Trentino / Południowym Tyrolu. Tutaj, w fabryce sera Eggemoa, staranna praca ręczna połączona z dawką odwagi i innowacyjności tworzy wyjątkowe specjały.

Większość surowców pochodzi z naszego własnego gospodarstwa i lasu lub przynajmniej z bezpośredniego sąsiedztwa Eggemairhof. Surowe mleko dostarczane jest przez należące do firmy brązowe krowy i kozy od sąsiedniego rolnika. Do tego dochodzą zioła regionalne, tj. kozieradka błękitna czy jałowiec, ale także nietypowe składniki jak igły modrzewiowe czy kora świerkowa. Uszlachetnienie skórki sera odgrywa szczególną rolę w jego produkcji. Czy czyste, czy ze specjalną osłonką, stanowi to coś w rodzaju znaku firmowego manufaktury i jest wyjątkową przyjemnością. Pozwól swoim kubkom smakowym udać się w podróż i skosztuj niezwykłych specjałów serowych z Południowego Tyrolu!