Fiasconaro i historia Colomby

Fiasconaro i historia Colomby

Symbol pokoju i odrodzenia, poszukiwanie niepowtarzalnych składników, mistrzowski kunszt oraz świadomość tradycji: to składniki tworzące Colombę - typowo włoską, słodką kreację, która idealnie pasuje do kolekcji marek Dolce&Gabbana i Fiasconaro.

Naturalny proces dojrzewania drożdży gwarantuje unikalną lekkość oraz zapach ciasta i podkreśla naturalność produktów specjalnie wybieranych do jego wypieku. Całkowicie ręczna produkcja, od ciasta do opakowania, to tradycja cukierni Bel Paese, której tajemnice przekazywane są z pokolenia na pokolenie.

Colomba Dolce&Gabbana i Fiasconaro opowiada historię o włoskiej klasie wyższej oraz pasji do dobrego jedzenia: bezwarunkowa miłość do piękna i ponadczasowość to cechy wspólne dla obu tych marek, które zachwycają świat swoimi unikatowymi kreacjami.

Trzy najnowsze wypieki dostępne są w opakowaniach najwyższej jakości marki Dolce&Gabbana: Colomba z sycylijskimi migdałami, Colomba z czekoladą i z marmoladą z sycylijskich poziomek oraz Colomba z sycylijską czekoladą. Śliczne, metalowe puszki zostały ozdobione przez sycylijskich artystów, a do ich powstania inspiracją były tradycyjne biało-niebieskie kafelki Majolika, które można zobaczyć na wyspie.

Colomba z sycylijskimi migdałami
Tradycyjny przepis, którego zapach został podkreślony kandyzowanymi pomarańczami. Wino Marsala oraz miód udoskonalają ten wyjątkowy smak, a polewa z lukru z sycylijskimi migdałami są słodkim i chrupiącym zwieńczeniem tego wypieku.

Colomba z czekoladą i z marmoladą z sycylijskich poziomek
Niepowtarzalny delikates z podwójną polewą z ciemnej czekolady i marmoladą z sycylijskich poziomek, który został udoskonalony kawałkami czekolady, a w zestawie znajdziesz również sycylijski krem czekoladowy. Wyjątkowy i niepowtarzalny przysmak, którym możesz rozkoszować się z ukochanymi osobami.

Colomba z sycylijską czekoladą
Sycylijska receptura ciasta drożdżowego z kawałkami czekolady oraz wyśmienitą polewą migdałową na wierzchu. Delikatne aromaty pomarańczy, orzechów laskowych i miodu uzupełniają tę przyjemność.

Marka Fiasconaro oferuje nie tylko wyjątkowe kreacje ciasta Colomba, ale w jej asortymencie można znaleźć również miód, marmoladę, słodkie pasty do smarowania oraz różne rodzaje Torrone. Wszystkie produkty marki wytwarzane są tradycyjnie, ostrożnie oraz charakteryzują się miłością do regionu - posmakuj tego w każdym kawałku tych niepowtarzalnych delikatesów.