Gewürze Lodner Fleur del Delta del Ebro

z naturalnego regionu Iberyjskiego Półwyspu

Ten produkt nie jest już oferowany przez producenta
  • ręcznie czerpana
  • 100% naturalna
  • bez jodu

Podobne produkty:

Ankerkraut Fleur de Sel Guérande
Bioenergie Sól stara mielona

Bioenergie Sól stara mielona

200 g, 500 g, 1.000 g

Opis

Katalońska Fleur de Sel jest tak czysta i naturalna jak region, w którym jest pozyskiwana według tradycyjnych metod . Kopalnia soli De La Trinitat w prowincji Tarragona jest sercem tej, stojącej pod ochroną delty rzeki Ebro. Tutaj istnieje już od XIV wieku kopalnia soli w jednym z najbardziej ważnych regionów ochrony natury na Półwyspie Iberyjskim, gdzie znalazło schronienie wiele gatunków , którym groziło wyginanie.

Ta ręcznie czerpana sól smakoszy Flor del Delta jest tak drobna i wrażliwa jak środowisko , gdzie jest codziennie czerpana według tradycyjnych metod. Do naturalnej siły słońca i wody Morza Śródziemnego dołączają się ręce rolników soli , którzy ją czerpią. Ta bogata w minerały i pierwiastki śladowe, sól daje każdej potrawie, dziąki jej konsystencji wyjątkowy akcent.

Użyj jako sól na stół i do końcowego przyprawiania potraw.

Zastosowanie: Sól kuchenna
Cechy produktu: Wegańskie , Wegetariański
Smak: Słony
Pochodzenie: Europa, Morze Śródziemne
Właściwość: Naturalne
Bez: Wzmacniacze smaku, Sztuczne aromaty, Sztuczne barwniki, Konserwanty
Metainfo: Sól

Składniki

Składniki:
Sól morska z Katalonii