Govinda Olej kiełków pszeniczych

Naturalny dawca witaminy E

Ten produkt nie jest już oferowany przez producenta
  • zimno tłoczony
  • bogaty w witaminę E
  • lecytynę
  • przyjemny smak

Podobne produkty:

Govinda Organiczny olej sezamowy
Govinda Olej konopi - bio
Govinda Natywny olej arganowy

Opis

Olej z kiełków pszeniczych jest pozyskiwany z kiełków pszenicy. Z kiełków, oddzielonych od pozostałych ziaren jest pozyskiwany ten olej poprzez zimne tłoczenie lub wyodrębnienie. Ten olej należy do najcenniejszych oleji. Wydajność odnośnie oleju jest tak mała , że potrzeba około 16.000kg pszenicy dla otrzymania 1 litra oleju!. Ten olej zawiera bardzo dużo witaminy E. 100 gram oleju zawierają około 200 miligram witaminy E. Również prowitamina A i lecytyna znajdują się w tym oleju w dużych ilościach.

Ten olej ma pomarańczowy kolor i przyjemny podobny do zboża smak. On nie znosi gorąca! Główny zakres użycia to: sałatki, surow pokarmy, sałatki warzywne i dipy.

Ze względu na wiele wielokrotnie nienasyconych kwasów tłuszczoych ma on bardzo krótką datę trwałości . Otwarte butelki powinny zostać zużyte w ciągu 2 miesięcy . Dobrze zamknięta butelka powinna być przechowywana w lodówce.

Użycie jako suplement.:2 -3 razy dziennie 1 łyżeczka ( te dane są oparte na wartościach doświadczalnych. One mogą inbdywidualnie być zmienne).

Zastosowanie: Do dipów, pesto i marynat, Do warzyw i sałatek
Zawartość oleju: 100 ml
Metainfo: Oleje roślinne

Składniki

Z kontrolowanych upraw biologicznych

wartości odżywcze na 100 ml
Wartość opałowa 900 kcal / 3700 kJ
Tłuszcz 100 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe 16,0 g
- w tym nienasycone kwasy tłuszczowe 22,0 g
- w tym wielokrotnie nienasycone kwasy tłuszczowe 62,0 g
Węglowodany <0,1 g
- w ty,m cukier <0,1 g
Błonnik <0,1 g
Białko <0,1 g
Sól <0,1 g

Allergeny: może zawierać ślady orzechów i sezamu