Galangal
Alpinia galgana
Zastosowanie:
Galangal jest niezbędny do przyprawiania wielu past oraz w kuchni tajskiej. Jest również kluczowym elementem do curry i gulaszu, drobiu, jagnięciny, jak również do ryb i owoców morza.
Występowanie:
Pierwotnie galangal pochodzi z Tropików i Indonezji. Dzisiaj jest przede wszystkim kultywowany i uprawiany w Tajlandii, Malezji i Indonezji.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Galangal
-
- Południowo - azjatycka pecjalność
- Przypomina imbir
- Cytrynowy smak
-
- Ostro-gorzki z nutą musztardy
- Idealny do kuchni tajskiej
- Zastosowanie: Mięso, ryby, warzywa i gulasze
-
- Z pełni dojrzałymi warzywami
- Wybrane przyprawy
-
Sonnentor Przyprawa do ziemniaków
18 g, 22 g- Silny smak
- Wieloaspektowy aromat
- Pyszny ziołowy miks
-
- Organiczna kostka do zupy
- Cenne przyprawy
- Mocny smak
-
- Z galangalem i hyzopem
- Niejodowana kryształowa sól himalajska
- Bez wzmacniaczy smaku
-
- Idealny przyprawa do ryb i kurczaka
- Wspaniała mieszanka
-
- Niesamowita moc przypraw
- Idealny do dań mięsnych i owoców morza
-
- Różnorodność na półce z przyprawami
- Można użyć zamiast imbiru
- Trochę gorzki, ale łagodniejszy