Oregano
Origanum vulgare
Zastosowanie:
Używane są świeże i suche liście oregano. Oregano to absolutnie klasycznie włoska przyprawa! Nie przyprawia ona tylko pizzy i makaronów, ale również grillowane warzywa i potrawy z mięsem.
Występowanie:
Oregano pochodzi głównie z basenu Morza Śródziemnego, a dzisiaj jest popularnym ziołem w ogródku.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Oregano
-
- Udoskonala smak potraw mięsnych i rybnych
- Korzenny, delikatnie pieprzny smak
- Do potraw kuchni włoskiej
-
- Typowe nuty śródziemnomorskie
- Bardzo intensywne
- Uniwersalne zastosowanie
-
- Pieprzny, korzenny- gorzki smak
- Włoska specjalność
- Uniwersalne zastosowanie
-
- Delikatnie suszone
- Wpisane na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO
-
- Przyprawa śródziemnomorska
- Pikantna nuta
- Wszechstronne zastosowanie
-
- Intensywny zapach i smak
- Jako przyprawa lub napar do herbaty
- Starannie przetworzone przez greckich rolników górskich
-
- Bardzo aromatyczne
- Pikantny smak
- Bogate w olejki eteryczne
-
- Pomidory i oregano
- Słone i chrupiące
- Wegańska receptura
-
- Pikantne i delikatnie cierpkie
- Delikatnie przetwarzane
- Udoskonala smak potraw z pomidorów, warzyw i jagnięciną