Oregano
Origanum vulgare
Zastosowanie:
Używane są świeże i suche liście oregano. Oregano to absolutnie klasycznie włoska przyprawa! Nie przyprawia ona tylko pizzy i makaronów, ale również grillowane warzywa i potrawy z mięsem.
Występowanie:
Oregano pochodzi głównie z basenu Morza Śródziemnego, a dzisiaj jest popularnym ziołem w ogródku.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Oregano
-
- Pikantne i delikatnie cierpkie
- Delikatnie przetwarzane
- Udoskonala smak potraw z pomidorów, warzyw i jagnięciną
-
- Delikatnie suszone
- Wpisane na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO
-
Sonnentor Oregano
18 g- Pieprzny, korzenny- gorzki smak
- Włoska specjalność
- Uniwersalne zastosowanie
-
Daidone Oregano
40 g- Znakomita jakość
- Atarannie dobrane
- Wszechstronne
-
- Typowe nuty śródziemnomorskie
- Bardzo intensywne
- Uniwersalne zastosowanie
-
Cosmoveda Posiekane oregano BIO
30 g, 50 g, 100 g- Przyprawa śródziemnomorska
- Pikantna nuta
- Wszechstronne zastosowanie
-
- Udoskonala smak potraw mięsnych i rybnych
- Korzenny, delikatnie pieprzny smak
- Do potraw kuchni włoskiej
-
- Z wybranych ziół
- Idealne do grilla
- Typowy smak Morza Śródziemnego
-
- Tradycyjnie włoskie
- Idealne do makaronów i pizzy
- Z sardelą w proszku