La Chinata Wędzona ostra papryka

Delikatne strąki chili z La Vera

Topseller

  • Zbierana i sortowana ręcznie
  • Wędzona przez drzewo dębowe
  • Wspaniały aromat
  • 23,99 zł (14,99 zł / 100 g)
  • od 2 tylko 19,72 zł / Sztuka -18%

włącznie z kwotą VAT 8% z doliczeniem kosztów dostawy

W magazynie

Przewidywany termin dostawy: poniedziałek, 08 czerwca
Zamów dziś do godz.12:30.

Na moją listę życzeń

Nr art.: LC-L250P, Zawartość: 160 g

EAN: 8421401302500

  • Zbierana i sortowana ręcznie
  • Wędzona przez drzewo dębowe
  • Wspaniały aromat
Puszka, 70 g: 15,49 zł (22,13 zł / 100 g)
od 2 10,74 zł (15,34 zł / 100 g)
Puszka, 160 g: 23,99 zł (14,99 zł / 100 g)
od 2 19,72 zł (12,33 zł / 100 g)
Puszka, 350 g: 39,99 zł (11,43 zł / 100 g)
od 2 38,26 zł (10,93 zł / 100 g)
Opakowanie uzupełniające, 500 g: 37,99 zł (7,60 zł / 100 g)
od 2 33,17 zł (6,63 zł / 100 g)
Opakowanie uzupełniające, 750 g: 69,00 zł (9,20 zł / 100 g)
od 2 64,65 zł (8,62 zł / 100 g)
Zip-Pak, 150 g: 19,99 zł (13,33 zł / 100 g)
od 2 15,21 zł (10,14 zł / 100 g)

Piccantino sklep internetowy Polska oferuje następujące korzyści:Piccantino sklep internetowy Polska oferuje następujące korzyści:

  • Bezpłatna dostawa do Polska od 170,00 zł *
  • Najbliższy możliwy termin dostawy DPD, UPS Standard, DHL Express lub UPS Express
  • Po wysłaniu otrzymasz paczkę w ciągu 2 - 5 dni roboczych (DPD, tylko na dostępne produkty)
  • Darmowy zwrot
  • Za pobraniem, Przedpłata
  • Paypal
  • Mastercard
  • VISA
  • American Express
  • Diners Club
  • JCB
  • MAESTRO

Opis

Chili
La Chinata dla swojego proszku paprykowego uzyskuje tylko najlepsze i najdelikatniejsze strąki chili z hiszpańskiego regionu "La Vera". Uprawę chili rozpoczyna się już w środku zimy. Późnym majem, gdy roślina już znacznie urosła, przesadza się ją z doniczki na pole, gdzie spokojnie rośnie, aż do zakończenia zbiorów. Główne rodzaje chili to Jaranda, Jariza i Bola.

Wędzenie
Owoce stają się dojrzałe i zdrowe, a w październiku i listopadzie są one zbierane z pól. Po zbiorach owoce dostarczane są od razu do wędzarni rolników. Wędzenie odbywa się w tradycyjny sposób, poprzez spalanie dębu korkowego lub dębu. Proces wędzeni trwa około 15 dni.

Mielenie
Po szerokiej kontroli jakości wędzone strąki chili ulegają mieleniu. Strąki chili po pierwsze są czyszczone i myte, następnie są one wkładane do dużych kamiennych młynów do mielenia. Strąki są mielone przez dwa duże kamienie z granitu, tak długo, aż osiągną odpowiednią konsystencję, następnie są suszone i pakowane.

Zastosowanie: Do ryb i owoców morza, Do dań mięsnych, Dla drobiu, Do makaronów, Do dań z ryżu, Do sosów
Znak jakości: Certyfikat IFS
Smak: Ostry
Pochodzenie: Hiszpania
Właściwość: Mielone
Bez: Wzmacniacze smaku, Sztuczne aromaty, Sztuczne barwniki, Konserwanty

Składniki

  • wędzona papryka (ostra)

La Chinata

Pytania i odpowiedzi użytkowników La Chinata Wędzona ostra papryka

Poznaj opinię klientów, którzy kupili ten produkt.

Oceń produkt

5,0 z 5 gwiazdek
27 (100%)
0 (0%)
0 (0%)
0 (0%)
0 (0%)

27 ocen

Brak opinii w języku: polski. Dostępne są 22 recenzje w innym języku.