Peperita Chili w proszku Aji Nr. 1, 12 g
Łagodne, żółte chilli z Peru z odrobiną imbiru
19,00 zł 22,99 zł -17%
(1.583,33 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Poziom ostrości: 1/10
- Owocowy aromat
- Kwiatowy bukiet
- certyfikat Demeter
Nr art.: PEP-C010, Zawartość: 12 g, EAN: 8057741330011
Opis
Aji Chili wyróżnia się delikatną nutą i przyjemnym aromatem. Przypomina smak imbiru zmieszanego z cytrusami. Aromaty świetnie współgrają z rybami i warzywami.
Dowiedz się więcej o Aji Chili:
- 0/500° SHU Scoville
- Poziom ostrości: 1/10
- Suszone zimnym powietrzem 35° / 38°
- Kolor: najpierw jasnożółty, w końcu złoty żółty
- Forma: podłużne
- Wymiary: 12.15 cm
- Smak: słodka, delikatna nuta imbiru, owoców cytrusowych i wiosennych kwiatów.
- Doskonałe z pieczonymi warzywami i rybami
- Po otwarciu chronić przed ciepłem i światłem
- Nie przechowywać w lodówce
- Szklany pojemnik z zamknięciem silikonowym
Typowy włoski przepis na carpaccio z ryb:
Krok 1: Zmieszaj łyżeczkę proszku chili Aji ze szczyptą soli i dodaj kilka kropli soku z cytryny
Krok 2: W kubku zmieszaj wszystko z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia
Krok 3: Carpaccio przechowywać z szczelnym słoiku, chronić przed światłem i natychmiast się delektować!
Marki: | Peperita |
---|---|
Znak jakości: | Demeter |
Pochodzenie: | Włochy |
Składniki
- proszek z aji chili - capsicum baccatum
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Peperita Chili w proszku Aji Nr. 1
Podobne produkty:
Klienci, którzy nabyli "Chili w proszku Aji Nr. 1", zakupili także:
Nowe artykułu na blogu:
- Kandyzowane herbatniki imbirowe
- Oglądaj spadające gwiazdy i przeżuwaj bruschettę: wybierz się na piknik dla smakoszy z Perseidami!
- Sztuka aromatyzowania: profesjonaliści lubią proste rozwiązania
- Fabada Asturiana - przepis klasycznej kuchni z północnej Hiszpanii
- Zupa gulaszowa - węgierska potrawa narodowa
Odkryj Piccantino:
-
Darmowa wysyłka
do Polska od 229,00 zł -
Darmowa
wysyłka zwrotna -
Otrzymasz przesyłkę w ciągu 2 dni.
Więcej niż 10.400 art.