Arche Naturküche Bio VegEgg wegańskie jajko, 175 g

Pieczenie i gotowanie bez jajka

25,99 zł

(148,51 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy )

Zawartość: 175 g

Jeszcze 4 sztuki dostępne w magazynie

Dostawa do wtorek, 16 września, jeśli zamówienie zostanie złożone do niedziela do 23:59 godz..

Polska: Darmowa wysyłka standardowa od 229,00 zł
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Z mąki łubinowej i skrobi kukurydzianej
  • Proste w użyciu
  • 1 łyżka zastępuje 1 jajko

Nr art.: BIOG-249681, EAN: 4020943231909

Kupowane często z Arche Naturküche Bio Miso kostki bulionowe, 80 g

Arche Naturküche Bio VegEgg wegańskie jajko, 175 g 25,99 zł (148,51 zł / kg)
Arche Naturküche Bio Miso kostki bulionowe, 80 g 11,99 zł (149,88 zł / kg)
Cena całkowita: 37,98 zł
Opis

VegEgg od Arche to alternatywa dla jajek - nie tylko dla wegan. Możesz jej używać jak jajek i upiec swoje ulubione gofry, ciasta czy naleśniki. Dawno minęły czasy, kiedy przeterminowane jajka lub zbyt mało jajek na tort urodzinowy teściowej były powodem zakupów w ostatniej chwili. Po prostu weź VegEgg ze spiżarni i do dzieła.

Ale VegEgg zapewnia nie tylko puszyste ciasto: polewa do zapiekanek. Jest to doskonały środek roślinny składający się z mąki łubinowej i skrobi kukurydzianej. Mączka chleba świętojańskiego służy jako środek wiążący, a kurkuma nadaje żółtego koloru. Oczywiście składniki pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych.

Uwaga: VegEgg nie nadaje się do przygotowywania potraw jajecznych, takich jak omlety czy jajecznica.

Dawkowanie i przygotowanie: 1 łyżka Arche Bio VegEgg zastępuje 1 jajko.

  1. Na każde jajko w przepisie wymieszaj 1 czubatą łyżkę stołową proszku z 30 ml wody.
  2. Pozostaw mieszaninę do pęcznienia na 5 minut.
  3. Po czasie namaczania ponownie dobrze wymieszaj.
  4. Stosować zgodnie z przepisem.
Marki: Arche Naturküche
Znak jakości: Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE
Forma diety: Wegańskie , Wegetariański, Bez glutenu
Uwaga dotycząca przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła
Właściwości: bezglutenowy
Pochodzenie surowca: Niemcy
Składniki

55 % Mąka z łubinu[1], skrobia kukurydziana[1], maltodekstryna[1], mąka z nasion szarańczyna strąkowego[2], sól morska, kurkuma mielona[1]

  1. Z rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania 1294 / 309 kj / kcal
tłuszcz 6,7 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,9 g
węglowodany 38,3 g
  w tym cukier 0 g
białko 23,9 g
sól 3 g

Pasujące produkty

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Podobne produkty

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Arche Naturküche Bio VegEgg wegańskie jajko

1 recenzja klienta w innym języku

5,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
1 (100%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

1 ocena

Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.