Ayurveda Lakshmi Ghee z zielem szałwi

Dla doprawienia potraw mięsnych i rybnych

Ten produkt nie jest już oferowany przez producenta
  • Ghee z czystego tłuszczu maślanego
  • Z przyprawami i ziołami od Sonnentor
  • Do gotowania i oszlachetnienia
  • Wysokie temperatury pieczenia, temperatura wrzenia 205° C

Podobne produkty:

KOTÁNYI Mieszanka curry
KOTÁNYI Pieprz cytrynowy

Opis

Ghee jest czystym tłuszczem maślanym , który w Ajurveda Lakshmi jest pozyskiwany z masła słodkiej śmietanki według metody osadnicy. W tym wielogodzinnym procesie osadzania przy temperaturach około 95 bis 98°C i wielokrotnym filtrowaniu , w czysto ręcznej pracy zostaje oddzielony olej maślany od białka mleka i laktozy. Resztka wody wyparowuje.

W ten sposób wyprodukowane z najlepszego organicznego masła ajurwedyjskie Ghee ma bardzo przyjemny orzechowy smak i lekki śmietankowo - karmelowy zapach. Ghee jest lekkostrawnym tłuszczem i nadaje się do pieczenia mięsa, ryb i drobiu , do potraw pod parą , do frytownia jak i pieczenia ciast czy przygotowania naleśników. On jest bardzo wydajny i dlatego zużywasz tylko 30 - 50% normalnej ilości tłuszczu , jakie podają recepty. Ghee jest tłuszczem pochodzenia zwierzęcego , dlatego nie jest wolny od cholesterolu. Mimo tego może być używany w małych ilościach.

Nasz "Oryginalny Ajurwedyjski Ghee " jest wzbogacony przez zioła i przyprawy pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych SONNENTOR:

Zalety przy gotowaniu z Ghee ziołowo - przyprawnym:

  • Produkty przejmują natychmiast jego smak podczas pieczenia, Sauté, podsmażania , glazurowania,
  • Zioła nie mogą sę spalić lub pozyskać gorzki smak!
  • Przy pieczeniu przenika w pełni smak do potrawy!
  • Oszczędne użycie ziół i przypraw!
  • Długotrwały!
  • Wysoka temperatura palenia się i bardzo wydajny!
  • Nadaje się wspaniale do uszlachetnienia przygotowanych potraw. Parę kropli Ghee ziołowego - przyprawnego przed podaniem na stół pokropić na danie.

Najlepsze Ghee z zapachem świeżej szałwi . idealne dla doprawienia potraw mięsnych i rybnych.

Zastosowanie: Do ryb i owoców morza, Do dań mięsnych
Smak: Pikantny
Bez: Wzmacniacze smaku, Sztuczne aromaty, Sztuczne barwniki, Konserwanty
Metainfo: Ghee

Składniki

Składniki:
100% pozyskiwane z masła Ghee, szałwia

Może zawierać ślady białka mleka i laktozy.