Bake Affair Bagietka/chleb na patyku bio, 334 g

Atmosfera jak przy ognisku

24,99 zł

(74,82 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 334 g

Tymczasowo niedostępne Niestety obecnie nie dysponujemy informacją, kiedy ten produkt będzie ponownie dostępny. Prosimy kliknąć „Powiadom mnie o dostępności”, a my poinformujemy, gdy produkt będzie ponownie dostępny.

Właściwości i zalety

  • Przepis na 500 g pieczywa
  • Wystarczy dodać wodę
  • Organiczna mieszanka mąki pszennej i drożdży

Nr art.: BAF-316, Zawartość: 334 g, EAN: n/a

Opis

Magia dla młodszych i starszych: łagodna letnia noc i ognisko, przy którym każdy grilluje chlebek na pyszną przekąskę. Dzięki udanej mieszance do pieczenia pieczywo łatwo przygotować. Można także upiec francuskie bagietki z wegańskiej, organicznej mieszanki mąki pszennej i suchych drożdży nie zawierającej oleju palmowego.

Dla 3 chlebków na patyku lub 2 bagietek (500 g ciasta) potrzebujesz:

  • 1 puszka mieszanki do pieczenia "Bagietka/chleb na patyku bio"
  • 220 ml wody
  • Do chleba na patyku: 3 pasujące drewniane patyczki

Czas potrzebny na wyrośnięcie ciasta: łącznie 60 - 120 minut

Czas pieczenia:

  • Chleb na patyku: 10 - 15 minut nad żarem ogniska
  • Bagietka w piekarniku: ok. 10 min w 230°C + 15 min w 190°C (grzałka górna i dolna)
  • Bagietka na grillu: ok. 20 min w 230°C (podgrzewanie pośrednie z zamkniętą pokrywą i zasuwą wentylacyjną)

A tak przygotujesz pieczywo:

  1. Wsyp mieszankę do pieczenia do dużej miski i napełnij puszkę do kreski (220 ml) letnią wodą. Wlej wodę do miski i ugniataj ciasto ręką, robotem kuchennym lub thermomixem przez ok. 3 minuty.
  2. Przykryj miskę i odstaw w ciepłe miejsce (ok. 24°C) na 30 - 60 minut, aż ciasto ładnie wyrośnie.
  3. Krótko wyrób ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej (najlepiej rękami posypanymi mąką, ponieważ ciasto jest nieco lepkie). Nadszedł czas na formowanie:
    Chleb na patyku: ciasto podziel na 3 równe kawałki o długości ok. 40 cm. Owiń je spiralnie wokół patyka i delikatnie dociśnij ciasto na końcu.
    Bagietki: ciasto podziel na 2 równe części i uformuj typowy podłużny kształt bagietki (ok. 20 cm długości).
  4. Przykryj kawałki ciasta i ponownie odstaw na 30 - 60 minut. W międzyczasie możesz rozgrzać piekarnik (grzałka górna / dolna) lub grill do 230°C lub cieszyć się romantyczną atmosferą ogniska.
  5. Chleb na patyku: trzymaj drewniane patyczki w odległości ok. 20 cm nad żarem i obracaj je co jakiś czas, aby chlebki były równomiernie upieczone ze wszystkich stron. Po ok. 10-15 minutach pieczywo powinno być złocisto-brązowe i chrupiące.
  6. Bagietki: powierzchnię bagietki natchnij kilkakrotnie ostrym nożem, aby para mogła łatwo się wydostać. Następnie posmaruj lub spryskaj je odrobiną letniej wody. Piecz bagietki w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 230°C (grzałka górna / dolna), a następnie obniż temp. do 190°C. Piecz przez kolejne 15 minut. Na grillu bagietki piecz bezpośrednio na ruszcie przez ok. 20 minut w temp. 230°C z zamkniętą pokrywą i zasuwą wentylacyjną.
Marki: Bake Affair
Znak jakości: Austria Bio Garantie, Znak ekologiczny UE / spoza UE
Forma diety: Wegańskie
Pochodzenie: Austria
Właściwości: nie zawiera sztucznych aromatów, nie zawiera sztucznych barwników, nie zawiera konserwantów, bez dodatku cukru, nie zawiera oleju palmowego
Składniki
  • mąka pszenna [1]
  • sól
  • suszone drożdże piekarskie [1]
  • granulat czosnkowy [1]
  1. z kontrolowanych ekologicznych upraw
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
zawartość energetyczna1407 / 336 kj / kcal
tłuszcz1,2 g
  w tym tłuszcze nasycone0,2 g
węglowodany69 g
  w tym cukier1,2 g
białko11 g
błonnik3,6 g
sól2,5 g
Video do produktu:

Choinka z pesto i camembertem z ekologicznej mieszanki chlebowej

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Bake Affair Bagietka/chleb na patyku bio

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Bagietka/chleb na patyku bio", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder