Bake Affair Czekoladowe ciasteczka z najlepszą czekoladą

Chrupiące na zewnątrz, soczyste i miękkie w środku

  • Na 15 ciasteczek
  • Tylko 2 świeże składniki
  • Z kawałkami belgijskiej czekolady
  • 37,99 zł

włącznie z kwotą VAT 8% plus koszty dostawy

Jeszcze 3 sztuki dostępne w magazynie

Przewidywany termin dostawy: piątek, 01 października
Zamów do dnia: poniedziałek, do godz. 05:15.

Zawartość: 1 szt.

Na moją listę życzeń

Nr art.: STM-9120101510282, Zawartość: 1 Sztuka

EAN: 9120101510282

  • Na 15 ciasteczek
  • Tylko 2 świeże składniki
  • Z kawałkami belgijskiej czekolady

Opis

Z zaledwie 2 świeżymi składnikami i pomysłową mieszanką do pieczenia Bake Affair z łatwością upieczesz 15 czekoladowych ciasteczek z najdelikatniejszą czekoladą: chrupiące na zewnątrz, idealnie soczyste w środku, tak jak smakować prawdziwe ciasteczka. Kawałki czekolady wykonane z najlepszej belgijskiej czekolady są wisienką na torcie przyjemności.

Do 15 kuszących czekoladowych ciasteczek potrzebujesz:

  • 1 puszka czekoladowych ciasteczek z najlepszą czekoladą
  • 175 g miękkiego masła
  • 1 jajko

Czasy przygotowania i pieczenia:

  • Czas oczekiwania na gotowe ciasto: 1 - 2 godziny w lodówce
  • Czas pieczenia: 18 min w 180°C grzałka góra/dół

Przygotowanie:

  1. Wyjmij 175 g masła z lodówki na godzinę lub dwie przed pieczeniem i pozwól mu zmięknąć w temperaturze pokojowej. Alternatywnie możesz podgrzać je w kuchence mikrofalowej przez ok. 30 sekund.
  2. Otwórz opakowanie mieszanki do pieczenia i dodaj cukier z dodatkowej torebki do miękkiego masła w dużej misce.
  3. Masło i cukier ubijaj przez dobre 3 minuty mikserem ręcznym lub w robocie kuchennym na kremową konsystencję. Oczywiście możesz również użyć swojego thermomixa (poziom 2 z łopatką).
  4. Jajko ubij i dodaj do masy z masłem i cukrem. Mieszaj przez ok. 1 minutę.
  5. Teraz dodaj masę do pieczenia i mieszaj, aż powstanie kremowe ciasto (ok. 1 min). Jeśli używasz thermomixa, przełącz go na obrót w lewo.
  6. W razie potrzeby ponownie wymieszaj ciasto ręcznie szpatułką, aby wszystko połączyło się w kremową masę.
  7. Uformuj 15 kulek łyżką do lodów lub podziel ciasto łyżką i uformuj kulki ręką. Przy drugiej metodzie przyciśnij ręcznie zwinięte kulki na płasko, tak aby nie miały więcej niż 2 cm lub dwa palce wysokości.
  8. Kulki ułóż na desce pokrytej papierem do pieczenia lub folią spożywczą i przykryj kolejną warstwą folii lub czystą szmatką. Odstaw ciasto do lodówki na co najmniej jedną, najlepiej dwie godziny.
  9. Rozgrzej piekarnik do 180°C grzałka górna/dolna.
  10. Rozłóż schłodzone kulki w odległości ok. 5 cm na dwóch blachach do pieczenia, które zostały wyłożone papierem do pieczenia.
  11. Piecz ciasteczka przez 18 minut. Pilnuj ich i sprawdzaj ich konsystencję w ciągu ostatnich kilku minut – gdy wyjmiesz je z piekarnika, brzegi powinny być już twarde, ale środek nadal miękki, aby po schłodzeniu miały idealną konsystencję.
  12. Pozwól ciasteczkom krótko ostygnąć i jak najszybciej zdejmij je z blachy do pieczenia, aby się nadal nie piekły. Delektuj się nimi na zimno lub jeszcze letnimi – najlepiej ze szklanką mleka!
Ślady: A - gluten
Bez: Wzmacniacze smaku, Sztuczne aromaty, Konserwanty, Olej palmowy
Metainfo: Mieszanki do pieczenia

Składniki

  • mąka pszenna
  • brązowy cukier
  • czekolada mleczna
  • gorzka czekolada
  • proszek do pieczenia

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania1918 / 458 kj / kcal
tłuszcz25 g
  w tym tłuszcze nasycone16 g
węglowodany53 g
  w tym cukier31 g
białko jajka5,7 g
błonnik2,3 g
sól0,36 g

Pytania i odpowiedzi użytkowników Czekoladowe ciasteczka z najlepszą czekoladą

Poznaj opinię klientów, którzy kupili ten produkt.

Oceń produkt

ocen klientów po polski dla Bake Affair Czekoladowe ciasteczka z najlepszą czekoladą