Bavicchi Kiełki "pszenicy durum" bio, 80 g
Może być używany jako kiełki pszenicy lub trawa pszeniczna!
11,16 zł 11,99 zł -7%
(139,50 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8%
Właściwości i zalety
- Delikatnie słodki smak
- Mogą być stosowane na dwa sposoby
- Na sok z trawy pszenicy
Nr art.: XPF-BAV-ZCR0103, EAN: 8003419018484
Opis
Pszenicę durum można wykorzystać na dwa różne sposoby: Po 2-3 dniach jako „kiełki pszenicy” lub po około 14 dniach jako „trawę pszeniczną”, z której można uzyskać dobrze znany sok z trawy pszenicznej.
Instrukcja pozyskiwania kiełków:
- Moczyć nasiona przez około 8-10 godzin.
- Po namoczeniu nasiona należy dokładnie opłukać.
- Rozprowadź równomiernie na kiełkownicy lub tacy.
- Podlewaj 2 do 3 razy dziennie, aż do zakończenia kiełkowania.
- Gotowe kiełki można przechowywać w lodówce, gdzie będą jeszcze trochę rosły.
- Przed jedzeniem dokładnie umyj kiełki.
Instrukcje pozyskiwania trawy pszenicznej:
- Rozsyp nasiona na wilgotnej ziemi doniczkowej.
- Podlewaj codziennie, aż liście osiągną wysokość około 20 cm.
| Marki: | Bavicchi |
|---|---|
| Znak jakości: | Certyfikowany organiczny |
| Producent: | Bavicchi Spa, Via della Valtiera 293, 06135, Perugia PG, Włochy, www.bavicchi.it |
Pasujące produkty
Podobne produkty
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Bavicchi Kiełki "pszenicy durum" bio
5,0 z 5 gwiazdek
| 5 gwiazdek | | 1 | (100%) |
|---|---|---|---|
| 4 gwiazdki | | 0 | (0%) |
| 3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
| 2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
| 1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
1 ocena
- Nie jest dostępna żadna recenzja