Bavicchi Organiczne nasiona na kiełki soi

Idealne dla kuchni azjatyckiej!

WyprzedanoZaprzestano produkcji artykułu.

Podobne produkty:

Organiczne nasiona na kiełki rzodkiewki czerwonej
Organiczne nasiona na kiełki zielonego groszku
Bavicchi Organiczne nasiona na kiełki rzodkiewki

Opis

Kiełki sojowe doskonale pasują do świeżej i chrupiącej sałatki. Są popularnym elementem kuchni azjatyckiej.

Stosowanie:

  • Kiełki można uprawiać w domu przez cały rok. Są gotowe do jedzenia już po kilku dniach. W przeciwieństwie do dojrzałej rośliny wykazują one wyższą koncentrację składników odżywczych i są łatwiej strawne.
  • Nasącz nasiona przez około 10 godzin i usuń ewentualnie uszkodzone nasiona. Po namoczeniu przepłucz nasiona i umieść je w kiełkownicy. Użyj wielopoziomowej kiełkownicy, aby równomiernie rozprowadzić nasiona. Podlewaj je dwa lub trzy razy dziennie, aż do zakończenia kiełkowania. Powstałe kiełki można przechowywać w lodówce, gdzie nadal rosną przez kilka dni. Umyj je przed spożyciem.
Metainfo: Kiełki

ocen klientów po polski dla Bavicchi Organiczne nasiona na kiełki soi