Die Käsemacher - Specjalności z mleka owczego, koziego i krowiego

Ekologiczna sztuka wytwarzania sera z regionu Waldviertel

Odkryj naszą szeroką gamę pysznych przysmaków od DIE KÄSEMACHER.

Rodzinna firma DIE KÄSEMACHER od 1991 roku znajduje się w Dolnej Austrii w regionie Waldviertel, produkując według tradycji specjały z mleka owczego, koziego i krowiego. Oprócz jogurtów i serów półtwardych, oferta obejmuje również doskonałe przystawki, z nadzieniem serowym lub bez. Szczególnie popularne: chrupiące papryczki Peppersweet z własnej uprawy i słodkie owoce, każdy wypełniony kremowym serkiem i delikatnie marynowany.

W serowarni, w której zgodnie z dawną tradycją większość etapów produkcji nadal odbywa się ręcznie, co roku przerabia się pięć milionów litrów mleka z regionu. Współpraca z 50 regionalnymi hodowcami owiec i kóz, a także z różnymi hodowcami warzyw z Austrii i Grecji odbywa się na równych zasadach. Wszyscy reprezentują te same wartości: staranne, pełne szacunku traktowanie zwierząt, przyrody i środowiska.

Smaczne i ekologiczne kreacje serowe są tworzone codziennie z najlepszych surowców i starannie przetwarzane. Miłość do produktu czuć w każdym kęsie.

Szukaj według kategorii

Die Käsemacher: 36 artkułów

Filtry

Wszystkie ceny zawierają VAT