100 lat marki Galup - tradycyjne wypieki z Włoch

100 lat marki Galup - tradycyjne wypieki z Włoch

100 lat marki Galup to 100 lat tradycyjnych wypieków o specjalnych recepturach, które są początkiem tej wyjątkowej historii: historii, która zaczyna się w 1922 roku w małej cukierni w Pinerolo. To właśnie tam powstały proste i genialne pomysły, które sprawiły, że w ciągu lat marka zmieniła się w duże przedsiębiorstwo. Do dziś marka Galup jest dumna ze swoich początków oraz swojej więzi z Piemontem.

100 lat pasji, kreatywności i innowacyjności sprawiły, że wiejska cukiernia stała się renomowaną, znaną również za granicą, najwyższej klasy marką, której specjały sprzedawane są na całym świecie i do dziś pozostają wierne wartościom założycieli Pietro i Regina Ferrua. Od 100 lat “Lievito Madre” - "matczyne drożdże" sprawiają, że ciasta tej marki są miękkie, wyrośnięte i mają pełny, ale lekki smak, który zachwyci nawet wybrednych smakoszy.

100 lat wyjątkowych składników, które rozsławiają kraj oraz ludzi, którzy dzięki swojej starannej pracy są doceniani na całym świecie.

100 lat kobiet i mężczyzn, którzy posiadają unikatową wiedzę o rzemieślnictwie i produkcji i którzy przekazali ją młodszym pokoleniom, aby wartości te mogły być pielęgnowane po dziś dzień.

100 lat Panettone i Colomba ze znaną i wyjątkową polewą z orzechów laskowych pochodzących z Langhe, która sprawia, że nawet w Piemoncie mówi się nadal “A le propi Galup!”, co oznacza "Galup" po prostu wyśmienite.

100 lat wypieków, które dzięki Galup są jeszcze lepsze i to nie tylko w okresie Bożego Narodzenia. Colomba to tradycyjne ciasto wielkanocne, a w ciągu roku marka oferuje inne, wyjątkowe delikatesy.

Galup to marka, której wypieki tworzone są według oryginalnych receptur, a Panettone i Colomba zaskakują swoją wyjątkowością. Zanim Galup produkował swoje ciasta, znane było tylko Panettone z Mediolanu. Charakterystyczne dla marki Galup ciasto Penettone, które jest bardziej płaskie i polane polewą z orzechów laskowych, stworzył Pietro Ferrua, który urodził się w Langhe, w Piemoncie, a żył w Pinerolo. Jego pomysł i przepis są genialne i pyszne oraz interpretują na nowo tradycję z Lombardii, a kilka lat później staną się tradycyjnym wypiekiem z Piemontu - to Colomba marki Galup. W ciągu lat cukiernia ta została odznaczona patentem marki, natomiast przepis został udoskonalany, ale wyjątkowy charakter tego ciasta jest wierny ideom Pietro Ferrua.

W ciągu tych prawie stu lat wiele generacji smakoszy mogło rozkoszować się różnymi rodzajami ciast Panettoni i Colombe. Galup stwarzał coraz to nowsze przepisy i zaskakiwał swoimi wyjątkowymi kompozycjami. Włoskie Biuro Patentów i Znaków Towarowych Ministerstwa Rozwoju Gospodarczego wprowadziło nawet charakterystyczne logo Galup do Specjalnego Rejestru Historycznych Znaków Towarowych. W ten sposób został potwierdzony status przedsiębiorstwa jako dobra o znaczeniu narodowym; ważne wyróżnienie w roku jubileuszowym! Galup jest dumny ze swojej historii, produktów i uznania. Ponieważ: jak wyglądałyby Boże Narodzenie i Wielkanoc we Włoszech bez wypieków i delikatesów marki Galup?