Herbaria Dziki pieprz Andaliman (indonezyjski pieprz cytrynowy)

"Pieprz cytrusowy"

WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie

Opis

Wyjątkowy aromat: lekko musujący, oszałamiający i bardzo intensywna nuta cytrusów. Pieprz Andaliman silnie pobudza wydzielanie śliny, tak, że wszystkie potrawy smakują bardziej intensywnie. Ekstrawagancka przyprawa pasuje do ryb, owoców morza i drobiu. Jest również często gotowany z curry, salsą lub pieczeniami.

Porady:

  • Do moździerza lub młynka. Dla dań kuchni azjatyckiej i curry, do ryb, owoców morza i drobiu.

Pieprz "Andaliman" rośnie w formie dzikiej w północnej części indonezyjskiej wyspy Sumatra.
Roślina jest bardzo rzadka i nie może być uprawiana. W smaku przypomina trochę pieprzu Szechuan z odrobiną pieprzu kubeba. Owoce zbierane są ręcznie w dżungli i suszone na słońcu w trzcinowych koszach.

Marki: Herbaria
Dodatkowe informacje

składniki:
pieprz Andaliman, ręcznie zbierany w lasach północnej Sumatry, suszony w koszach trzcinowych na słońcu. Z dzikiego zbioru.

Recenzje naszych klientów

0 ocen klientów po polski dla Herbaria Dziki pieprz Andaliman (indonezyjski pieprz cytrynowy)

1 recenzja klienta w innym języku

5,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
2 (100%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

2 oceny

Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.


Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Dziki pieprz Andaliman (indonezyjski pieprz cytrynowy)", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder