Herbaria Organiczna bułka tarta z ziołami

Smaczna do ryb, warzyw i zapiekanek

Ten produkt nie jest już oferowany przez producenta
  • Do panierki i posypania
  • Ziołowy smak
  • Do kalafiorów, czerwonych buraków i zapiekanek

Podobne produkty:

Herbaria Koniuszki koperku
Herbaria Papryka słodka
Herbaria Pieprz Tellicherry

Opis

Ta bułka tarta produkowana jest ręcznie w Bawarii bez żadnych dodatków enzymów. Wzbogacona jest wyjątkową mieszanką ziół i przypraw.

Za pomocą tej bułki tartej możesz panierować ryby, paluszki rybne, tofu oraz warzywa. Możesz nią posypać również warzywa zimowe. Idealna także do klusek, śledzi.

Przepis: Paluszki rybne z ziemniakami i ogórkiem

  • 800 g ziemniaków
  • 1-2 ząbek czosnku
  • sycylijska sól, pieprz Trio Noir
  • 150 g Crème fraîche (fr. świeża śmietana
  • 1/2 ogórka
  • 2 łyżki świeżo potartego chrzanu

Paluszki rybne:

  • 600 g fileta z ryby np. z sandacza lub z troci
  • 80 g mąki
  • 2 jajka
  • 125 g bułki tartej z ziołami
  • 100 g masło klarowane
  • 1 łyżka masła

  1. Obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę Obieramy ząbek czosnku i kroimy w plasterek. Wszystko wkładamy do małego garnka oraz dodajemy 250 ml wody. Wszystko gotujemy pod przykryciem oraz przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy wszytko mieszając od czasu do czasu przez około 30 minut. Obieramy ogórek, kroimy na pół i usuwamy za pomocą łyżeczki pestki, a miąższ kroimy w drobną kostkę.
  2. W międzyczasie przygotuj paluszki rybne: Filet z ryby pokroić na paski wielkości paluszków rybnych. Posolić i panierować w mące, jajku i bułce tartej firmy Herbaria i smażyć przez około 5 minut na maśle katowanym. Następnie dodać 1 łyżeczkę masła.
  3. Garnek zdjąć z gazu i dodać świeżą śmietanę, a następnie ubić ziemniaki tłuczkiem. Dodać ogórki. Podawać ziemniaki i paluszki rybne i posypać chrzanem.
Zastosowanie: Do pieczenia, Do dipów, pesto i marynat, Kuchnia europejska, Do ryb i owoców morza, Do dań mięsnych, Dla drobiu, Do warzyw i sałatek, Do dań z warzyw, Do dań wegetariańskich
Znak jakości: Znak BIO, Znak ekologiczny UE / spoza UE, b.k.u - biologicznie kontrolowane uprawy, Zrównoważony rozwój
Smak: Pikantny
Pochodzenie: Niemcy
Właściwość: Pokrojone, Suszone, Naturalne
Bez: Wzmacniacze smaku, Sztuczne aromaty, Sztuczne barwniki, Konserwanty

Składniki

Składniki:
Mieszaka bułki tartej* (pełnoziarnista mąka żytnia*, mąka pszenna* Typ 550, drożdże*, sól kamienna), koperek*, cytryna*, koper włoski*, ziele angielskie*, limetka - granulki* (sok z limetki - koncentrat*, skrobia kukurydziana*), wodorosty* czosnek dęty*, czosnek*, chili*
* Z kontrolowanych upraw ekologicznych.

ocen klientów po polski dla Herbaria Organiczna bułka tarta z ziołami