Bazylia
Ocimum basilicum
Zastosowanie:
Stosowane są świeże i suche liście bazylii. Bazylia lub zioła bazylii są uosobieniem kuchni włoskiej. Przyprawia pesto, Insalata Caprese (sałatka z pomidorami i mozzarellą), idealna do pizzy margherita i makaronów.
Występowanie:
Bazylia pochodzi pierwotnie z Azji Mniejszej, ale została osiedlona już od niepamiętnych czasów przez Rzymian w basenie Morza Śródziemnego. Dzisiaj bazylia jest rozpowszechniona i popularna na całym świecie.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Bazylia
-
- Najlepsza jakość organiczna
- Produkcja mechaniczna
- Niepowtarzalny smak
-
- Z Włoch
- Intensywny aromat
-
- Z najlepszych naturalnych składników organicznych
- Aromatyczne
- Pyszna przekąska
-
Sonnentor Bazylia
15 g- Włoska specjalność
- Smak Morza Śródziemnego
- Świeży-korzenny smak
-
- Z wybranych ziół
- Idealne do grilla
- Typowy smak Morza Śródziemnego
-
- Tradycyjnie włoskie
- Idealne do makaronów i pizzy
- Z sardelą w proszku
-
- Letnie orzeźwienie
- Wegański
- Może być łączony z ginem
-
- Smaczne
- Made in Liguria
-
KOTÁNYI Bio Bazylia otarta
7 g, 17 g- Do potraw kuchni śródziemnomorskiej
- Dobrze łączy się z pomidorami
- Przyjemny aromat