Koper włoski
Foeniculum vulgare
Zastosowanie:
Stosowane są w całości lub mielone nasiona. W naszych regionach koper, jak również przyprawa z kopru i dziki koper wykorzystywany jest najchętniej do herbaty oraz pieczenia. Nasiona kopru są ważną częścią składową również pięciu mieszanek przypraw, a w Chinach do dań z warzywami i mięsem.
Występowanie:
Koper jest rośliną uprawną z Morza Śródziemnego i najlepiej rośnie w ciepłym i umiarkowanie suchym klimacie.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Koper włoski
-
- Smka podobny do anyżu
- Do pikantnych potraw
-
- Słodki i cierpki
- Lekko ostry smak
- Przyprawa dla osób ze skłonnością do wzdęć
-
- Lekko słodkawy aromat
- Znakomita jakość organiczna
- Czas parzenia: 8-10 minut
-
- Lekko pikantny w smaku
- Przyprawa dla osób ze skłonnością do wzdęć
-
- Udoskonalone orzeszkami piniowymi, rodzynkami i chili
- Idealne jako dodatek do mięsa i drobiu
-
- Słodko - korzenny zapach
- Uniwersalne zastosowanie
-
Cosmoveda Cały koper włoski - ekologiczny
10 g, 20 g, 60 g, 70 g, 200 g- Pasuje do potraw z wieprzowiny i dziczyzny
- Nadaje się do zup i sałatek
- Z Indii
-
- 90% zawartości owoców
- Od 6 miesiąca
- Niesłodzony
-
Cosmoveda Koper mielony - ekologiczny
10 g, 20 g, 65 g, 70 g, 230 g- Wzmocnienie Agni
- Koper drobno zmielony