Koper włoski
Foeniculum vulgare
Zastosowanie:
Stosowane są w całości lub mielone nasiona. W naszych regionach koper, jak również przyprawa z kopru i dziki koper wykorzystywany jest najchętniej do herbaty oraz pieczenia. Nasiona kopru są ważną częścią składową również pięciu mieszanek przypraw, a w Chinach do dań z warzywami i mięsem.
Występowanie:
Koper jest rośliną uprawną z Morza Śródziemnego i najlepiej rośnie w ciepłym i umiarkowanie suchym klimacie.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Koper włoski
-
Sapore di Sole Taralli z kurkumą i pieprzem, 250 g
- Pyszny towarzysz białego wina
- Pikantno-delikatny smak
-
-
Stay Spiced! Przyprawa do frytek i łódeczek, 110 g
- Idealna do frytek, krokietów itp.
- Lekka wędzona nuta
- Owocowa z cytryną
-
Sapore di Sole Toskańska ribollita - zupa z fasoli, 350 g
- Zgodnie z tradycyjną recepturą
- Z najlepszymi składnikami
- Wegańska
-
KOTÁNYI Mieszanka ziół do makaronu, 100 ml
- Udoskonala smak dipów i sałatek
- Z solą morską
- Delikatne zioła i składniki
-
KOTÁNYI Nowa kuchnia: ziemniak, 25 g
- Z wybranymi kwiatami
- Delikatny rozmaryn i pieprz
- Świetnie nadaje się również do drobiu lub tofu
-
KOTÁNYI Papryka słodka specjalna, 400 g
- Aromatyczny, delikatny, owocowy smak
- Idealna do gulaszu i drobiu
- Delikatny aromat i czerwony kolor
-
Borrelli Ośmiornice, 200 g
- Orzechowy, łagodny smak
- Przetworzone świeżo złowione
- Z czosnkiem
-
La Porcellana Bianca Conserva Pojemnik ceramiczny na ziemniaki
- Szykowny, włoski design
- Wymiary: 15 x 15 x wys. 18 cm
- Objętość: 3,5 L