Koper włoski
Foeniculum vulgare
Zastosowanie:
Stosowane są w całości lub mielone nasiona. W naszych regionach koper, jak również przyprawa z kopru i dziki koper wykorzystywany jest najchętniej do herbaty oraz pieczenia. Nasiona kopru są ważną częścią składową również pięciu mieszanek przypraw, a w Chinach do dań z warzywami i mięsem.
Występowanie:
Koper jest rośliną uprawną z Morza Śródziemnego i najlepiej rośnie w ciepłym i umiarkowanie suchym klimacie.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Koper włoski
-
HiPP Herbatka koper włoski w saszetkach, BIO, 5,40 g
- Pyszna
- Łatwa w przygotowaniu
- Z ekologicznego ekstraktu z kopru włoskiego
-
HiPP Herbatka koper włoski BIO, 30 g
- Delikatny aromat
- Ciepły lub zimny napój
- Zdrowa
-
TEEKANNE Bio ziołowy ogród - koper włoski, anyż, kminek, 20 torebek dwukomorowych (45 g)
- Słodkawa i delikatna
- Dla całej rodziny
-
Herbaria Całe nasiona kopru włoskiego, 40 g
- nasiona z Antalya
- z kontrolowanych upraw ekologicznych
- deliktanie suszone
-
Sonnentor Koper w całości, 40 g
- Dla ciemnego aroamtycznego chleba
- Słodka- aromatyczna przyprawa
- Świeżo- mentolowy aromat
-
Alnatura Ekologiczna herbata dla dzieci z kopru włoskiego, 35 g
- Od 5. miesiąca życia
- Naturalnie słodka i aromatyczna
- 100% z ekologicznych upraw Demeter
-
TEEKANNE Bio ziołowy ogród - rumianek i koper włoski, 20 torebek dwukomorowych (32 g)
- Harmonijny smak
- 100% naturalna herbata
-
TEEKANNE Bio harmonia - anyż, koper włoski i rumianek, 20 torebek dwukomorowych (40 g)
- Z Roiboos,kminkiem i miętą
- Cudownie pachnąca
- Przyjemnie łagodna i świeża
-
Cosmoveda Cały koper włoski - ekologiczny, 60 g (70 g)
- Pasuje do potraw z wieprzowiny i dziczyzny
- Nadaje się do zup i sałatek
- Z Indii