Koper włoski
Foeniculum vulgare
Zastosowanie:
Stosowane są w całości lub mielone nasiona. W naszych regionach koper, jak również przyprawa z kopru i dziki koper wykorzystywany jest najchętniej do herbaty oraz pieczenia. Nasiona kopru są ważną częścią składową również pięciu mieszanek przypraw, a w Chinach do dań z warzywami i mięsem.
Występowanie:
Koper jest rośliną uprawną z Morza Śródziemnego i najlepiej rośnie w ciepłym i umiarkowanie suchym klimacie.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Koper włoski
-
- nasiona z Antalya
- z kontrolowanych upraw ekologicznych
- deliktanie suszone
-
- Od 5. miesiąca życia
- Naturalnie słodka i aromatyczna
- 100% z ekologicznych upraw Demeter
-
- Smka podobny do anyżu
- Do pikantnych potraw
-
- Dojrzewa przez co najmniej 3 miesiące
- Z białą pleśnią
- Rustykalny wygląd
-
- Dla ciemnego aroamtycznego chleba
- Słodka- aromatyczna przyprawa
- Świeżo- mentolowy aromat
-
- Pasuje do potraw z wieprzowiny i dziczyzny
- Nadaje się do zup i sałatek
- Z Indii
-
- Lekko pikantny w smaku
- Przyprawa dla osób ze skłonnością do wzdęć
-
- Od 8. miesiąca życia
- Z małymi kawałkami, aromatyczne i delikatne
- 100% z upraw i hodowli ekologicznych
-
- Słodki i cierpki
- Lekko ostry smak
- Przyprawa dla osób ze skłonnością do wzdęć