Liść curry
Murraya koenigii
Zastosowanie:
Używane są świeże i suche liście w całości lub pokruszone. Bardzo dużą popularnością liście curry cieszą się w indyjskiej kuchni.
Występowanie:
Drzewko curry najczęściej rośnie dziko na wysokości 1500 m.n.p.m. Murraya koenigii, a także Bergera koenigii pochodzi z tropikalnej i subtropikalnej części Azji. Dzisiaj jest on rozprzestrzeniony w Sri Lance, Tajlandi po Chiny.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Liść curry
-
- Ważne zioło aromatyczne
- Dobrze komponuje się z daniami z dal
-
- dla pokrojonego & kiełbaski
- stopień ostrości 3 z 10
- z pieprzem cayenne & liśćmi curry
-
- dla potraw z ryb & drobiu
- stopień ostrości 4 z 10
- wspaniały do mleka kokosowego
-
- Zawiera 4 mieszanki curry
- Tropikalno-owocowe smaki
- Idealny prezent i pamiątka
-
- egzotyczne & owocowe
- stopień ostrości 3 - 4 z 10
- pasuje doskonale do mleka kokosowego
-
- Łagodny aromatyczny smak
- Dla pysznych dań z curry
- Tradycyjna mieszanka
-
- Owocowo-pikantne
- Z proszkiem cytrynowym
- Idealny do drobiu i ryb
-
- Pikantne i lekko ostre
- Typowe tajskie aromaty
- Szybkie i łatwe przygotowanie
-
- Mąka orzechowa, kozieradka & chili
- Kremowy, pikantno-orzechowy smak
- Do kurczaka, curry z krewetkami i nie tylko