Majeranek
Origanum Majorana
Zastosowanie:
Stosowane są świeże i suche liście. W Niemczech majeranek nazywany jest "kiełbasianym ziołem", ale pasuje również idealnie do kiszonej kapusty, fasoli, zupy ziemniaczanej, baraniny i wieprzowiny, do gulaszu i pasztetów. Majeranek udoskonala także lekkie potrawy jak warzywa, dania z serem i knedle.
Występowanie:
Majeranek pierwotnie pochodzi ze wschodniego obszaru Morza Śródziemnego i jest dzisiaj przede wszystkim kultywowany w Hiszpanii, Francji i Niemczech (zwłaszcza w Turyngii).
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Majeranek
-
-
Herbaria Organiczny majeranek, 15 g
- Delikatnie suszony
- Pełny aromat
- Idealny do ziemniaków i pieczonej gęsi
-
KOTÁNYI Majeranek otarty, 10 g
- Aromatycznie pikantny
- Lekko gorzki
- Świetny do pieczonej gęsi i kaczki
-
Cosmoveda Posiekany majeranek BIO, 20 g
- Idealny do obfitych potraw
- Nadaje się również jako herbata
- Surowy produkt spożywczy
-
KOTÁNYI Majeranek otarty, 50 g
- Nieodparty smak
- Delikatnie suszony
- Łagodny smak
-
-
Don PiccanToni Przyprawa do raclette "SEVERIN", 70 g
- Także dla francuskiego steka
- Z białym pieprzem, majerankiem, tymiankiem i rozmarynem
- Bez glutaminianu
-
Ölmühle Solling Zioła prowansalskie olej aromatyczny bio, 100 ml
- Stawia śródziemnomorską kropkę nad i
- Świeży, zimno tłoczony
- Mocny smak doświadczenia
-
Gewürzinsel "Miss Piggy", pojemnik z przyprawami (70 g)
- Made in Austria
- Z solą morską i anyżem
- Nieporównywalny smak