Musztarda
Sinapis alba
Zastosowanie:
Stosowane są świeże, suszone, mielone, jak również rozdrobnione owoce. Ziarna musztardy mają wszechstronne zastosowanie: przyprawiają marynaty do mięsa, kiełbasy, dziczyznę i ryby, pasują także do ogórków korniszonach, galaret i śledzi. Mielone ziarna, a więc mączka gorczycy pasują idealnie do ostrych sosów, zup, dyń.
Występowanie:
Roślina gorczycy występuje pierwotnie w Europie, a dokładnie mówiąc w regionie Morza Śródziemnego. Uprawiana jest dzisiaj przede wszystkim w Chinach, Francji i Ameryce Północnej.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Musztarda
-
- Z najlepszych składników organicznych
- Wykonana ręcznie
- Pyszna z grillowanymi żeberkami
-
- Szczególnie kremowa
- Tradycyjny receptura z octem jabłkowym i chrzanem
- Z ziarnami gorczycy z Wiednia
-
- Smakuje szczególnie dzieciom
- Ładny żółty kolor
- Idealna do marynowania
-
dazu Pikantna musztarda
140 g- Przypomina musztardę Dijon
- Z najlepszych ekologicznych składników
- Idealna do pieczonego mięsa
-
- Z delikatnym smakiem dzikich ziół
- Do dań mięsnych
-
- Owocowy smak
- Pasuje do wędzonych ryb
- Udoskonala sosy i marynaty
-
- Idealna do potraw z grilla i pikantnych kiełbas
- Z octem winnym
- Wspaniała przyjemność
-
- Dobrze komponuje się z serem i zimnymi pieczeniami
- Doskonała do potraw z grilla
-
- Delikatny smak mięty i limonki
- Świetne z francuskimi daniami