Sumak
Rhus coriaria
Zastosowanie:
Stosowane są suche, w całości lub mielone owoce. Sumak ma lekko kwaśny smak, odświeżający aromat i lekko żywiczny smak. W kuchni Dalekiego Wschodu to przyprawa stołowa. Przyprawia kebab, mięso grillowane, drób i ryby.
Pochodzenie:
Sumak pochodzi pierwotnie z regionu Morza Śródziemnego, gdzie do dzisiaj dziko rośnie. Szczególnie rozpowszechniony jest W Iranie, Libanie, Turcji i Syrii.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Sumak
-
Regional Co. Sumak, 45 g
- Owoc drzewa farbiarskiego
- Świeży, cierpki smak
- Wszechstronne zastosowanie
-
Stay Spiced! Mieszanka przypraw Umami, 70 g
- Bez glutaminianu i wzmacniaczy smaku
- Wszechstronne
- Idealne do kreatywnej kuchni
-
Stay Spiced! Mieszanka przyprawowa Zaatar Levante, 60 g
- Zawiera nasiona sezamu
- Do marynat i sosów
- Aromatyczny, gorzki smak
-
KOTÁNYI SPICE UP MY POTATO Sweet Potato, 80 g
- Do wszystkich rodzajów potraw ziemniaczanych
- Dopracowana przyprawa
- Z solą morską i rozmarynem
-
Wiberg Seven Spices - inspirowany Tajlandią, 100 g
- Owocowo-słodki i aromatycznie świeży
- Z przyjemną ostrością chilli
- Idealny do potraw tajskich
-
-
-
Ankerkraut Umami na przód!, 210 g
- Do wszystkich wyjątkowych potraw
- Idealny do doprawiania
- Zrównoważona mieszanka
-
Ankerkraut Przyprawa Köfte do kotletów mielonych po turecku, 75 g
- Do kotletów mielonych po turecku
- Dba o różnorodność smaku