Sumak
Rhus coriaria
Zastosowanie:
Stosowane są suche, w całości lub mielone owoce. Sumak ma lekko kwaśny smak, odświeżający aromat i lekko żywiczny smak. W kuchni Dalekiego Wschodu to przyprawa stołowa. Przyprawia kebab, mięso grillowane, drób i ryby.
Pochodzenie:
Sumak pochodzi pierwotnie z regionu Morza Śródziemnego, gdzie do dzisiaj dziko rośnie. Szczególnie rozpowszechniony jest W Iranie, Libanie, Turcji i Syrii.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Sumak
-
-
Stay Spiced! Yakitori Tofu - przyprawa do grilla, 90 g
- Aromaty azjatyckie
- Do marynat i nie tylko
- Intensywny pikantny smak
-
Stay Spiced! Sól grillowa - intensywne płatki soli, 90 g
- Naturalna sól kamienna
- Aromatyczne przyprawy
- Do mięsa i warzyw
-
Stay Spiced! Mieszanka przypraw Umami, 70 g
- Bez glutaminianu i wzmacniaczy smaku
- Wszechstronne
- Idealne do kreatywnej kuchni
-
Spice for Life Bio Zaatar, 50 g
- Sumak, tymianek, majeranek i inne zioła
- Idealny do dań z mięsa mielonego
- Orzechy tygrysie zamiast sezamu
-
-
Stay Spiced! Salty Bowl Spice, 60 g
- Wybrane nasiona
- Wyjątkowy prażony aromat
- Świeża i owocowa nuta cytrusowa
-
Herbaria Bio Kebap Queen - przyprawa w młynku, 40 g
- W szklanym młynku do ponownego uzupełnienia
- Orientalne aromaty
- Idealna do mięsa i tofu
-
Stay Spiced! FREE Pork & Spareribs, 70 g
- Pikantny aromat
- Bez dodatku soli
- Z wędzoną papryką