LaSelva Pesto toscano

Pesto z bazylią

Ten produkt nie jest już oferowany przez producenta
  • Bardzo aromatyczne
  • Cudownie pachnące
  • Uniwersalne zastosowanie

Opis

Ręcznie zebrane liście bazylii z Toskanii przetworzone w aromatyczne pesto. Cudownie pachnąca roślina bazylii rozwija się szczególnie dobrze w ciepłym klimacie Maremmy w pobliżu morza, co również wyśmienicie smakuje.

To pesto smakuje nie tylko z makaronem, lecz także na pieczonym chlebie, w zupie jarzynowej i risotto, jako dip lub sos sałatkowy. Po prostu eksperymentuj!

Zastosowanie: Do dipów, pesto i marynat, Do ryb i owoców morza, Do dań mięsnych, Do warzyw i sałatek, Kuchnia śródziemnomorska, Do makaronów, Do dań z ryżu, Do zup
Znak jakości: Znak BIO, Znak ekologiczny UE / spoza UE, b.k.u - biologicznie kontrolowane uprawy
Smak: Pikantny
Pochodzenie: Europa, Włochy
Bez: Wzmacniacze smaku, Gluten, Ekstrakty drożdżowe, Sztuczne aromaty, Sztuczne barwniki, Laktoza, Konserwanty

Składniki

Składniki:
Bazylia 51%, oliwa z oliwek, płatki ziemniaczane, sól morska, orzeszki piniowe, czosnek, sok z cytryny

Zawarte alergeny: orzechy, warzywa i rośliny strączkowe

Wartości odżywcze 100 g
Ciepło spalania 1624 kJ / 394 kcal
Tłuszcz 39 g
z tym tłuszcze nasycone 3.4g
Węglowodany 7,3 g
w tym cukry <0,5 g
Białko 2,2g
Sól 2 g

ocen klientów po polski dla LaSelva Pesto toscano