Opis
Ręcznie zebrane liście bazylii z Toskanii przetworzone w aromatyczne pesto. Cudownie pachnąca roślina bazylii rozwija się szczególnie dobrze w ciepłym klimacie Maremmy w pobliżu morza, co również wyśmienicie smakuje.
To pesto smakuje nie tylko z makaronem, lecz także na pieczonym chlebie, w zupie jarzynowej i risotto, jako dip lub sos sałatkowy. Po prostu eksperymentuj!
Zastosowanie: | Do dipów, pesto i marynat, Do ryb i owoców morza, Do dań mięsnych, Do warzyw i sałatek, Kuchnia śródziemnomorska, Do makaronów, Do dań z ryżu, Do zup |
---|---|
Znak jakości: | Znak BIO, Znak ekologiczny UE / spoza UE, b.k.u - biologicznie kontrolowane uprawy |
Smak: | Pikantny |
Pochodzenie: | Europa, Włochy |
Bez: | Wzmacniacze smaku, Gluten, Ekstrakty drożdżowe, Sztuczne aromaty, Sztuczne barwniki, Laktoza, Konserwanty |
Dodatkowe informacje
Składniki:
Bazylia 51%, oliwa z oliwek, płatki ziemniaczane, sól morska, orzeszki piniowe, czosnek, sok z cytryny
Zawarte alergeny: orzechy, warzywa i rośliny strączkowe
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Ciepło spalania | 1624 kJ / 394 kcal |
Tłuszcz | 39 g |
z tym tłuszcze nasycone | 3.4g |
Węglowodany | 7,3 g |
w tym cukry | <0,5 g |
Białko | 2,2g |
Sól | 2 g |
Akcesoria
ocen klientów po polski dla LaSelva Pesto toscano
Nowe artykułu na blogu:
Odkryj Piccantino Polska:
-
Darmowa wysyłka
do Polska od 229,00 zł -
Darmowa
wysyłka zwrotna -
Otrzymasz przesyłkę w ciągu 2 dni.
Więcej niż 9.350 art.