Tartuflanghe Filety z sardeli w oliwie z truflami
Dla koneserów kuchni włoskiej
Produkt wyprzedanyProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Podobne produkty:
Opis
Chociaż Piemont leży u podnóża Alp, a nie nad morzem, sardele są ważną częścią wielu typowych przepisów dla tego regionu. Słone filety marynowane są w oliwie z oliwek razem z letnimi truflami z Piemontu. Są doskonałe np. do przyrządzania "Bagna Cauda" (ciepły sos do warzyw) lub "Acciughe al verde" (sardele w sosie ziołowym).
Ale to też czysta przyjemność, np. na grzankach lub crostini z masłem lub jako dodatek do sosów.
Porada kulinarna „Acciughe al verde”:
- ok. 16 filetów z sardeli
- 2 garście pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- 2 żółtka na twardo
- 1 szklanka oliwy z oliwek (extra virgin)
- 2 łyżki octu (najlepiej winnego)
- sól
- jeśli lubisz: szczypta chilli
- Posiekaj pietruszkę, czosnek i żółtko i wymieszaj w misce z oliwą i octem.
- Dopraw solą i opcjonalnie chili.
- Zalej filety z sardeli tak, aby były całkowicie pokryte płynem.
- Pozostaw na kilka godzin. Podawaj ze świeżym białym pieczywem.
Marki: | Tartuflanghe |
---|---|
Pochodzenie: | Włochy |
Pochodzenie surowca: | Włochy |
ocen klientów po polski dla Tartuflanghe Filety z sardeli w oliwie z truflami
Klienci, którzy nabyli "Filety z sardeli w oliwie z truflami", zakupili także:
Nowe artykułu na blogu:
Odkryj Piccantino:
-
Polska: Darmowa wysyłka standardowa od 229,00 zł
-
Darmowa
wysyłka zwrotna -
24 h Wysyłka
Więcej niż 11.400 art.