Tartuflanghe Filety z sardeli w oliwie z truflami, 90 g
Dla koneserów kuchni włoskiej
61,07 zł 72,00 zł -15%
(678,56 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Słone filety
- Z letnimi truflami
- Czysta przyjemność
Nr art.: IMT-TL02AN001, Zawartość: 90 g, EAN: 8010939400361
Opis
Chociaż Piemont leży u podnóża Alp, a nie nad morzem, sardele są ważną częścią wielu typowych przepisów dla tego regionu. Słone filety marynowane są w oliwie z oliwek razem z letnimi truflami z Piemontu. Są doskonałe np. do przyrządzania "Bagna Cauda" (ciepły sos do warzyw) lub "Acciughe al verde" (sardele w sosie ziołowym).
Ale to też czysta przyjemność, np. na grzankach lub crostini z masłem lub jako dodatek do sosów.
Porada kulinarna „Acciughe al verde”:
- ok. 16 filetów z sardeli
- 2 garście pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- 2 żółtka na twardo
- 1 szklanka oliwy z oliwek (extra virgin)
- 2 łyżki octu (najlepiej winnego)
- sól
- jeśli lubisz: szczypta chilli
- Posiekaj pietruszkę, czosnek i żółtko i wymieszaj w misce z oliwą i octem.
- Dopraw solą i opcjonalnie chili.
- Zalej filety z sardeli tak, aby były całkowicie pokryte płynem.
- Pozostaw na kilka godzin. Podawaj ze świeżym białym pieczywem.
Marki: | Tartuflanghe |
---|---|
Pochodzenie: | Włochy |
Pochodzenie surowca: | Włochy |
Składniki
- 56% sardela
- olej z oliwek
- letnie trufle (Tuber aestivum Vitt.) 1%
- naturalny aromat
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
zawartość energetyczna | 812 / 194 kj / kcal |
tłuszcz | 10 g |
w tym tłuszcze nasycone | 1,7 g |
węglowodany | 0 g |
w tym cukier | 0 g |
białko | 26 g |
sól | 11 g |
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Tartuflanghe Filety z sardeli w oliwie z truflami
Podobne produkty:
Klienci, którzy nabyli "Filety z sardeli w oliwie z truflami", zakupili także:
Nowe artykułu na blogu:
Odkryj Piccantino:
-
Darmowa wysyłka
do Polska od 229,00 zł -
Darmowa
wysyłka zwrotna -
Otrzymasz przesyłkę w ciągu 2 dni.
Więcej niż 10.400 art.