Tartuflanghe Filety z sardeli w oliwie z truflami

Dla koneserów kuchni włoskiej

Produkt wyprzedanyProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
Opis

Chociaż Piemont leży u podnóża Alp, a nie nad morzem, sardele są ważną częścią wielu typowych przepisów dla tego regionu. Słone filety marynowane są w oliwie z oliwek razem z letnimi truflami z Piemontu. Są doskonałe np. do przyrządzania "Bagna Cauda" (ciepły sos do warzyw) lub "Acciughe al verde" (sardele w sosie ziołowym).

Ale to też czysta przyjemność, np. na grzankach lub crostini z masłem lub jako dodatek do sosów.

Porada kulinarna „Acciughe al verde”:

  • ok. 16 filetów z sardeli
  • 2 garście pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 żółtka na twardo
  • 1 szklanka oliwy z oliwek (extra virgin)
  • 2 łyżki octu (najlepiej winnego)
  • sól
  • jeśli lubisz: szczypta chilli
  1. Posiekaj pietruszkę, czosnek i żółtko i wymieszaj w misce z oliwą i octem.
  2. Dopraw solą i opcjonalnie chili.
  3. Zalej filety z sardeli tak, aby były całkowicie pokryte płynem.
  4. Pozostaw na kilka godzin. Podawaj ze świeżym białym pieczywem.
Marki: Tartuflanghe
Pochodzenie: Włochy
Pochodzenie surowca: Włochy

ocen klientów po polski dla Tartuflanghe Filety z sardeli w oliwie z truflami

Klienci, którzy nabyli "Filety z sardeli w oliwie z truflami", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder