Bake Affair Pieczywo ługowe bio

Chrupiące precle, paluszki, bułki...

24,99 zł

(56,41 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 443 g

Tymczasowo niedostępne Niestety obecnie nie dysponujemy informacją, kiedy ten produkt będzie ponownie dostępny. Prosimy kliknąć „Powiadom mnie o dostępności”, a my poinformujemy, gdy produkt będzie ponownie dostępny.

Właściwości i zalety

  • Na 6 kawałków pieczywa
  • Możliwy wariant wegański
  • Potrzeba kilku świeżych składników

Nr art.: BAF-350, Zawartość: 443 g, EAN: 9120101511845

Opis

W przyszłości możesz samodzielnie upiec aromatyczne, chrupiące pieczywo ługowe. Wspaniała pożywna przekąska! Wszystko, czego potrzebujesz, to mieszanka do pieczenia, ewentualnie jajko, posypka i trochę czasu.

Na 6 kawałków pieczywa ługowego potrzebujesz tylko:

  • 1 puszka mieszanki do pieczenia organicznego pieczywa ługowego
  • 2 litry wody na ług
  • Wariant klasyczny: 1 jajko (tylko białko) / Wariant wegański: 2 łyżki wody
  • Opcjonalnie jako posypka: gruboziarnista sól, nasiona lub ziarna (sezam, mak, słonecznik, pestki dyni, ...)

Czas wyrastania ciasta: 30 - 45 min w temperaturze pokojowej

Czas pieczenia: ok. 25 min w 190°C (grzałka góra/dół)

Tak łatwo zrobić pieczywo ługowe:

  1. Otwórz opakowanie z mieszanką do pieczenia. Saszetkę z sodą oczyszczoną będziesz potrzebować dopiero później. Pozostałą zawartość wsypujesz do dużej miski, robota kuchennego lub thermomixa. Napełnij puszkę do linii wody (215 ml) letnią wodą. Ostrożnie wlej do mieszanki do pieczenia. Wyrabiaj ciasto ręką, robotem kuchennym lub thermomixem przez ok. 3 minuty.
  2. Przykryj miskę czystą ściereczką i pozwól, aby ciasto wyrosło w temperaturze pokojowej (ok. 24°C) przez ok. 30-45 minut.
  3. Teraz potrzebujesz dużego rondla, który napełniasz 2 litrami wody. Dodaj sodę oczyszczoną i podgrzej wodę (uwaga: nie doprowadzaj do wrzenia!).
  4. Ponownie krótko zagnieć ciasto i podziel na sześć równych porcji. Uformuj pożądane ciasto. Teraz nagrzej piekarnik do 190°C (grzałka góra/dół).
  5. Surowe kawałki ciasta, jeden po drugim, wkładaj do gorącego roztworu ługu sodowego na ok. 30 sekund. Obróć je po 15 sek., aby z obu stron pływały w ługu.
  6. Kawałki ciasta wyjmij z ługu, chwilę odsączyć lub lekko przetrzyj papierem kuchennym. Ostrożnie ułóż pieczywo na blasze wyłożonej pergaminem. Jeśli chcesz, możesz posmarować ciasto białkiem jaja lub wodą i posypać wybranym dodatkiem.
  7. Piecz pieczywo w nagrzanym piekarniku przez ok. 25 minut, aż stanie się złocistobrązowe i chrupiące. Natychmiast zdejmij go z blachy do pieczenia i pozostaw do ostygnięcia przez 10 minut. Smacznego!
Marki: Bake Affair
Znak jakości: Austria Bio Garantie, Znak ekologiczny UE / spoza UE
Forma diety: Wegańskie , Wegetariański
Pochodzenie: Austria
Może zawierać śladowe ilości: A - gluten
Właściwości: nie zawiera sztucznych aromatów, nie zawiera sztucznych barwników, nie zawiera oleju palmowego
Składniki
  1. z kontrolowanych ekologicznych upraw
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
zawartość energetyczna1231 / 294 kj / kcal
tłuszcz0,8 g
  w tym tłuszcze nasycone0,1 g
węglowodany62 g
  w tym cukier2,9 g
białko9 g
błonnik2,7 g
sól10 g

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Bake Affair Pieczywo ługowe bio

4,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
0 (0%)
4 gwiazdki
2 (100%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

2 oceny

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Pieczywo ługowe bio", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder