Berghofer Mühle Mieszanka do pieczenia "Leichtigkeit" - Ciabatta, 660 g

Świeże i chrupiące prosto z piekarnika

18,99 zł

(28,77 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 660 g

Dostawa do czwartek, 9 maja

Dostępne po 7 maja

Dlaczego wysyłka potrwa dłużej?

Dlaczego wysyłka potrwa dłużej? Tego produktu aktualnie brak w magazynie, wkrótce będzie ponownie dostępny. Można go teraz zamówić - artykuł zostanie wysłany natychmiast po zaksięgowaniu towaru w magazynie. Zamknąć notatkę

Darmowa wysyłka do Polska powyżej 229,00 zł.
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Idealny dodatek do włoskich antipasti
  • Bez substancji konserwujących
  • Łatwa do przygotowania

Nr art.: BHM-44, Zawartość: 660 g, EAN: 9120036991880

Opis

Domowe wypieki ciabatta najlepiej smakują prosto z piekarnika. Specjalny aromat doskonale współgra z antipasti lub sycącymi sałatkami z wołowiny lub roślin strączkowych. Z tą mieszanką do pieczenia na pewno się uda. Produkt nie zawiera konserwantów.

Potrzebujesz następujących świeżych składników:
9 g drożdży suchych lub ½ kostki drożdży świeżych, ok. 420 g letniej wody, 2 łyżki oliwy z oliwek,
18 g ekstraktu słodowego

Przygotowanie:

  • W misce wymieszaj ok. 420 g letniej wody z drożdżami, oliwą z oliwek i ekstraktem słodowym
  • Dodaj mieszankę do pieczenia i krótko wymieszaj
  • Czas wyrabiania (maszynowy): 7 - 10 min
  • Umieść miękkie ciasto w misce wysmarowanej oliwą z oliwek i przykryj i pozostaw w temperaturze pokojowej na co najmniej 2 godziny
  • Ciasto wyłóż na stolnicę obficie oprószoną mąką i podziel na dwie równe części, nie zagniataj. Lekko wilgotnymi dłońmi złożyć w paczkę (złożyć ze wszystkich stron), przykryć i odstawić na 30 minut
  • Złóż ponownie ciasto dwukrotnie w paczkę, przykryj i odstaw na 15 minut, aby odpoczęło
  • Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i posypać odrobiną mąki
  • Ciasto posypać odrobiną mąki, uformować wałek o długości ok. 30 cm
  • Ułóż na blasze do pieczenia i posyp podłużne ciabatty odrobiną mąki. Przykryj i odstaw na kolejne 30 minut.
  • Dobrze rozgrzej piekarnik (np. termoobieg do 220°C)
  • Natychmiast po włożeniu do piekarnika spryskaj podłogę kilka razy butelką z rozpylaczem, aby wytworzyło się dużo pary
  • Czas pieczenia ok. 20-25 minut
  • Po upieczeniu chleb powinien brzmieć „pusto” po postukaniu w spód
  • Pozostaw do ostygnięcia i gotowe

WSKAZÓWKA: Ciasto przygotuj dzień wcześniej. Ciasto można również przygotować z zimną wodą i wstawić do lodówki na noc. W ten sposób drożdże poruszają się wolniej i ciasto jest gotowe do dalszej obróbki następnego dnia.

Mieszanka do wypieku pozwala na uzyskanie masy wypiekowej około dwukrotności 0,50 kg bułek.

Marki: Berghofer Mühle
Pochodzenie: Austria
Uwaga dotycząca przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu
Pochodzenie surowca: Austria
Składniki
  • mąka pszenna
  • semolina z pszenicy durum
  • Pełnoziarnista orkisz zakwas (mąka orkiszowa razowa, woda)
  • sól
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
zawartość energetyczna1415 / 338 kj / kcal
tłuszcz1,5 g
  w tym tłuszcze nasycone0 g
węglowodany67,3 g
  w tym cukier0,8 g
białko10,5 g
błonnik4,4 g
sól2,1 g

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Berghofer Mühle Mieszanka do pieczenia "Leichtigkeit" - Ciabatta

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Mieszanka do pieczenia "Leichtigkeit" - Ciabatta", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder