Classic Ayurveda Bio liście curry zmielone
Korzenny aromat dla potraw wegetariańskich
Produkt wyprzedanyProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Liście indyjskiego drzewa curry są ważną przyprawą w kuchni wegetariańskiej, południowoindyjskiej i kuchni Sri Lanki . Ze względu na ich korzenny, świeży aromat są chętnie używane do potraw zr yżem , Dal i innych dań wegetariańskich. One mają działanie pobudzające apetyt i , według Ajurweda, wspierają trawienie ( wzmacnianie Agni).
Użycie liści curry:
w Ghee (smalec maślany) krótko podsamżyć i dodać inne składniki . Cienkie liście stają się miękkie podczas gotowania i mogą być razem jedzone.
One mogą być parzone jako "Ajurwedyjska herbata".
Wskazówka:
proszę nie pomylić liści curry z " curry proszkiem klasycznym Ajurweda" . Proszek curry to mieszanka z wielu , bardzo różnorodnych przypraw i nie jest produkowana z liści curry.
Marki: | Classic Ayurveda |
---|---|
Pochodzenie: | Indie |
Dodatkowe informacje
Składniki: liście curry*
* z kontrolowanych upraw biologicznych
ocen klientów po polski dla Classic Ayurveda Bio liście curry zmielone
Podobne produkty:
Klienci, którzy nabyli "Bio liście curry zmielone", zakupili także:
Nowe artykułu na blogu:
Odkryj Piccantino:
-
Polska: Darmowa wysyłka standardowa od 229,00 zł
-
Darmowa
wysyłka zwrotna -
Dostawa 24h
Więcej niż 11.400 art.