Classic Ayurveda Bio liście curry zmielone

Korzenny aromat dla potraw wegetariańskich

Ten produkt nie jest już oferowany przez producenta
  • pobudza apetyt
  • dla trawienia
  • wzmacnia Agni

Opis

Liście indyjskiego drzewa curry są ważną przyprawą w kuchni wegetariańskiej, południowoindyjskiej i kuchni Sri Lanki . Ze względu na ich korzenny, świeży aromat są chętnie używane do potraw zr yżem , Dal i innych dań wegetariańskich. One mają działanie pobudzające apetyt i , według Ajurweda, wspierają trawienie ( wzmacnianie Agni).

Użycie liści curry:
w Ghee (smalec maślany) krótko podsamżyć i dodać inne składniki . Cienkie liście stają się miękkie podczas gotowania i mogą być razem jedzone.

One mogą być parzone jako "Ajurwedyjska herbata".

Wskazówka:
proszę nie pomylić liści curry z " curry proszkiem klasycznym Ajurweda" . Proszek curry to mieszanka z wielu , bardzo różnorodnych przypraw i nie jest produkowana z liści curry.

Zastosowanie: Do dań z warzyw, Do gorących napoi, Kuchnia indyjska
Smak: Świeży, Pikantny
Pochodzenie: Indie
Właściwość: Pokrojone
Bez: Wzmacniacze smaku, Sztuczne aromaty, Sztuczne barwniki, Konserwanty

Składniki

Składniki: liście curry*

* z kontrolowanych upraw biologicznych