Classic Ayurveda Bio Pippali mielony
Indyjska egzotyka w kuchni
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Indyjska egzotyka w kuchni
Piper longum ( indyjski pieprz długi) . Zawierające piperynę owoce mają pobudzać trawienie , dawać energię i oczyszczać ciało i są uważane w Ajurweda za środek odmładzający ( naukowo nie udowodniono): Razem z czarnym pieprzem i imbirem jest Pippali używany dla przygotowania Trikatu - mieszanki przypraw , używanej w Ajurweda dla podniesienia Agni , spalania Ama i wspierania przyjmowania odżywek( naukowo nieudowodnione).
Pippali w kuchni
W kuchni można jego, podobnie jak pieprz czarny , używać i on daje potrawom wspaniałą korzenną ostrość.
Zastosowanie: | Do ryb i owoców morza, Do dań mięsnych, Dla drobiu, Do dań z warzyw |
---|---|
Znak jakości: | Znak BIO |
Smak: | Ostry |
Właściwość: | Mielone |
Bez: | Wzmacniacze smaku, Sztuczne aromaty, Sztuczne barwniki, Konserwanty |
Metainfo: | Pojedyncze przyprawy, Pieprz |
Dodatkowe informacje
Składniki: pieprz długi*
* z kontrolowanych upraw biologicznych
ocen klientów po polski dla Classic Ayurveda Bio Pippali mielony
Nowe artykułu na blogu:
Odkryj Piccantino:
-
Darmowa wysyłka
do Polska od 229,00 zł -
Darmowa
wysyłka zwrotna -
Otrzymasz przesyłkę w ciągu 2 dni.
Więcej niż 9.350 art.