Classic Ayurveda Bio Pippali mielony

Indyjska egzotyka w kuchni

WyprzedanoZaprzestano produkcji artykułu.

Podobne produkty:

Österreichische Bergkräuter Organiczne białe ziarna pieprzu
Herbaria Pieprz "Black Trio"
Herbaria Dziki ieprz Tellicherry bio

Opis

Indyjska egzotyka w kuchni

Piper longum ( indyjski pieprz długi) . Zawierające piperynę owoce mają pobudzać trawienie , dawać energię i oczyszczać ciało i są uważane w Ajurweda za środek odmładzający ( naukowo nie udowodniono): Razem z czarnym pieprzem i imbirem jest Pippali używany dla przygotowania Trikatu - mieszanki przypraw , używanej w Ajurweda dla podniesienia Agni , spalania Ama i wspierania przyjmowania odżywek( naukowo nieudowodnione).

Pippali w kuchni

W kuchni można jego, podobnie jak pieprz czarny , używać i on daje potrawom wspaniałą korzenną ostrość.

Zastosowanie: Do ryb i owoców morza, Do dań mięsnych, Dla drobiu, Do dań z warzyw
Znak jakości: Znak BIO
Smak: Ostry
Właściwość: Mielone
Bez: Wzmacniacze smaku, Sztuczne aromaty, Sztuczne barwniki, Konserwanty
Metainfo: Pojedyncze przyprawy, Pieprz

Składniki

Składniki: pieprz długi*

* z kontrolowanych upraw biologicznych

ocen klientów po polski dla Classic Ayurveda Bio Pippali mielony